Sebastian Johansson nära kontrakt med ÖIS

tisdag 5 januari 2010

Sportsday.se skriver att Sebastian Johansson är mycket nära ett kontrakt med ÖIS. Enligt intervjun med Sebastian så är det ett kontrakt som löper över 3 år.

Jag måste säga att det är ett riktigt skönt besked att Sebastian fortfarande kan tänka sig att spela med ÖIS trots degraderingen till Superettan. Sebastian visade trots allt att han platsar i Allsvenskan på riktigt och skulle ha gjort mycket nytta i vilket lag som helst. Att "Sebban" var en viktig kugge för ÖIS uppryckning efter sommaruppehållet kan ju knappast någon säga emot och att han kommer bli än viktigare i Superettan är givet.

Det intressanta i intervjun är att Sebastian trots allt är väldigt öppen och ärlig angående tränarfrågan i ÖIS. Sebastian lånades ju, som alla ÖISare vet, från Halmstad BK där ÖIS nya tränare, Janne Andersson, då var tränare. Sebastian hade svårt att konkurera i HBK under förra året och det var på den vägen som ÖIS kunde få loss honom för spel med klubben under Åge Hareide i höstas. Att Sebastian inte var överlycklig över att få Janne Andersson som "ny" tränare i ÖIS kan man då förstå, och det är också något som han öppet säger. Han poängterar samtidigt att det inte råder någon tvist mellan de båda vilket jag också tror på. HBK hade en riktigt bra konkurenssituation och när Sebastian samtidigt inte trivs i stan eller klubben så blir det ju svårt att konkurera på samma vilkor. Den mentala biten är ju så viktig och Sebastian ville till Göteborg. Att han nu stannar i ÖIS verkar också ha mycket att göra med den mentala biten. Han trivs i stan och i klubben. Därför kan han tänka sig att förlänga trots spel i Superettan en säsong. För det är nog så det kommer att se ut. Sebastian spelar med ÖIS den här säsongen, men knappst någon mer om ÖIS inte går upp i Allsvenskan direkt. Sebastian är en man med krav. Det kan man läsa i intervjun och mellan raderna så förstår man att han menar allvar. Han vill se att ÖIS satsar och att det inte blir en "mellansäsong" där man slickar såren och spar på krutet inför framtiden. Sebastian har mycket kvar att ge på plan och på elitnivå så jag förstår honom att han inte vill bli stillastående i sin utveckling i ett lag som harvar i mittenregionen i Superettan. En klausul är alltså att vänta i Sebastians kontrakt. En klausul som förmodligen gör Sebastian fri att kolla om sitt egna hus som nu ÖIS inte lyckas ta sig upp i Allsvenskan 2011.

För alla nyhetstörstande öisare som ännu inte har läst Sportsdays artikel så kan ni ta del av den här: http://www.sportsday.se/nyheter/fotboll/sebastian-snart-oisare

0 kommentarer:

Skicka en kommentar