ÖIS vill ha en plan

onsdag 16 december 2009

Allbäcks tid som aktiv spelare kanske ändå inte är över helt? Iallafall inte om man får tro på Dick Lasts ord till Sportday.se.

Enligt vad den artikeln säger så jobbar ÖIS på att ta fram en plan där Allbäcks deltagande i spelet kan spikas så att man kan räkna med hans hjälp i vissa matcher. Däremot kan han inte komma och gå när han vill. Det är ju en sund tanke. Planeringen måste dessutom vara rätt så vag med tanke på att Marcus själv knappast vet hur mycket hans nya tjänst i landslaget kommer att påverka hur mycket tid han har över till annat. Näst efter landslaget borde ju familjen komma kan man ju tycka. Den kommer förmodligen före ÖIS iallafall.

Jag tycker att det känns rätt så "skitignödigt" att försöka knyta Allbäck till klubben kommande säsong och försöka ha sin tillit till hans kompetens på plan när det finns andra, unga, hungriga spelare som mycket väl kan få sitt genombrott redan nästa år. Allbäck i all ära. Han är verkligen förknippad med ÖIS alla dagar i veckan, men knappast så starkt att man "bokar upp" en plats i truppen utifall om att han har en stund över för ett inhopp nästa år. Vad ger det för signaler till övriga spelare. Jag tror och hoppas att ÖIS och Allbäck är såpass proffsiga att man faktiskt ser sanningen i vitögat och inser att om Allbäck skall spela så skall han spela och vara tillgänglig för klubben på plan när klubben behöver honom. Det lär knappast hända nu. Därför återstår bara ett alternativ tycker jag och det är att Allbäck forsätter kopplas ihop med ÖIS med på ett mer övergripande plan som coach för spelarena i laget och kanske t o m assisterande tränare för våra unga hungriga anfallare som knackar på dörren och vill ha mer speltid. Allbäcks tid som aktiv spelare är förmodligen över. Det är bara att inse. Men se till att förvalta situationen på bästa sätt och se istället till att få en plan som är hållbar och som inte öppnar upp för ev. missförstånd och krockar i framtiden. Att tröja nr 11 skall lukta nytvättat i omklädningsrummet match efter match för att Mr Allbäck aldrig hann till matchen får bara inte ske. Det finns andra spelare i ÖIS i framtiden som kan dra på sig tröja nr 11 och med Allbäcks hjälp så kan det komma att ske mycket snart. Det vore det bästa för klubben i nuläget. ÖIS mot Allsvenskan med Allbäcks hjälp, fast vid sidan om plan.

http://www.sportsday.se/nyheter/fotboll/ois-kraver-allback-plan

0 kommentarer:

Skicka en kommentar