Örgryte rustar inför ny säsong

lördag 19 december 2009

ÖIS.se förmedlade läget i truppen inför långhelgerna som kommer. Någon dyrbar julklapp presenterar man inte utan Dick Last & Co kämpar för att behålla årets trupp så intakt som det bara går inför säsongspremiären 2010.

Några intressanta saker sa Dick till ÖIS hemsida och det var att David Stenman och Martin Dohlsten kommer att lämna ÖIS. Även Christian Lindström har fått tillåtelse att se om sitt eget hus av ÖIS där han inte kommer att ingå i truppen inför Superettan. Raka besked alltså. Att David får lämna tycker jag är helt rätt. Efter GAIS-fiaskot så var egentligen aldrig Stenman med i laget. Iallafall inte från supporterhåll. Det verkade inte heller så att man trodde på hans kvaliteter i ÖIS på riktigt i o m att man snabbt värvade Bengt Andersson när det började krisa på riktigt på målvaktssidan tidigt i våras. Att Martin Dohlsten slutar är för mig lite olyckligt. Jag vet inte vad det är men jag gillar grabben. Det är ett härligt "go" i honom när han är på plan men det är väl inte mer än rätt att låta honom kolla efter ny klubb efter det senaste året. Martin fick inte mycket speltid och skall man vara ärlig så passar hans spelstil nog bättre i lägre divisioner än Allsvenskan och t o m Superettan. Det fattas lite teknik minst sagt för att Martin skall vara den där spelaren att lita på i alla lägen. Däremot så borde fler spelare i vår trupp ta Martins inställning till sig. Martins kampvilja är något de borde avundas för. Christian Lindström är också en spelare som man kunde förvänta sig mer av. Speciellt efter de åren han fått på sig och den speltid som han faktiskt har haft (kanske inte i år då i och för sig...). Kanske är det faktiskt så att han inte har hållit för den nivån ÖIS ändå har spelet? Det är uppenbart att Christian är en humörspelare iallfall. I vissa matcher har han verkligen varit en av planens giganter för att i nästa match försvinna helt ur matchbilden och sen t o m bli petad i nästkommande matcher. Hade Christian varit lite mer jämn så hade han varit att räkna med helt klart. Kvaliteten finns där men jag tror han gör rätt i att byta miljö nu och hitta inspirationen på annat håll. Vem vet? Vi kanske får se Christian i ÖIS senare under hans fotbollskarriär?

Värt att notera tyvärr är att vår vänsterback från Rosenborg, Roy Miller, knappast kommer att välja att spela med ÖIS nästa säsong. Han vill givetvis spela på högsta möjliga nivå för att bl a behålla sin landslagsplats. Det är något man bör ha förstålse för. Det blir intressant att se hur ÖIS löser vänsterbacksproblemet. För ett problem är det verkligen att inte ha en enda naturlig vänsterback sen Ander Prytz valde att lägga elitskorna på hyllan. Vänterbacksplatsen är något som ÖIS bara MÅSTE fixa till nästkommande säsong. Att Alex kan ta den platsen är bara att glömma. Det vet vi sen de förvirrade försöken han fick på sig under förra säsongen. Alex är en vänsterytter på mittfältet, med relativt dåligt defensiv tänk. Alex bör får fortsätta att springa på högerkanten på mittfältet och ösa in de där härliga vänsterinläggen mot våra forwards. Det gör han riktigt bra.

I övrigt ser det som sagt ganska så positivt ut. Visst finns det frågetecken men förhoppningsvis så kan alltså ÖIS behålla resterande spelare inkl. Sebastian Johansson. "Sebban" försöker ÖIS i nuläget lösa från HBK till vilka han tillhör och står under kontrakt hos. Jag tror det är ganska så stor chans att Sebban hamnar i ÖIS bara nu inte andra lag lägger sig i efter Julen.

För er som vill läsa lite nyheter kring det jag skriver, besök gärna ÖIS hemsida: http://www.ois.se/default.aspx?sID=3&tID=3&oID=4704

0 kommentarer:

Skicka en kommentar