Dick vill behålla alla lånade spelare

onsdag 28 oktober 2009

Inte helt oväntat så börjar det återigen bli en ljuskägla på scen ämnad för Dick Last, sportchefen. Han var länge en omskriven person i samband med ÖIS värvningar inför säsongen (som sedemera lyste med sin frånvaro...) och för de missar som gjordes i de panikvärvningar som måste till för att lappa ihop ett rätt så illa tilltygat ÖIS. Det har ju gått bra nu till slut och ÖIS ser med ödmjukhet fram emot nästa säsong, oavsett hur det går nu på slutet.

Dick vill behålla samtliga nu efter sommaruppehållet inlånade spelarna. De det handlar om är Sebastian Johansson, Roy Miller och Johan Sjöberg. Det kan man ju förstå. Jag hade gärna sett en fortsättning för samtliga. Utan de inlånade spelarna (bortsett från Johan som tyvärr hann skada sig innan han fick visa vad han egentligen går för) så hade inte ÖIS varit med alls i höst utan förmodligen redan uträknade sedan ett par omgångar tillbaka. Sen har det ju mycket med Åge Hareides inträde i klubben att göra. Kanske ännu mer viktig än de tre inlånade spelarna i slutänden faktiskt.

Det som verkar något otroligt är ju hur det skall ske rent ekonomiskt och om man nu återigen måste börja fiska efter svenska kronor från de stora drakarna innan säsongen 2010 drar igång? Ja, givetvis måste något göras för ÖIS klarar inte av en "satsning" i någon positiv riktning helt själva med de uteblivna intäkterna man hade räknat med i år i form av massivt publikstöd på den nya arenan.

Ja, allt handlar i slutänden om i vilken serie ÖIS spelar nästa säsong. Blir det Allsvenskan så är allt möjligt. Blir det Superettan så är knappast allt möjligt och vi får förvänta oss ännu ett par år där man vänder och vrider på varje enkrona. Det kommer knappast att finnas pengar över till några märkvärdigt vassa nyförvärv bortsett från dem vi redan har eller har gjort. Åge Hareide får väl mer eller mindre anses som förlorad. Det skall mycket till att han väljer att stanna i ÖIS vid en ev. degradering när han uppvaktas från många andra håll redan nu. Hans arbete med ÖIS bevisar också hans kompetens och oavsett hur det går så har Åge gjort ett starkt intryck på de runt omkring honom redan i ÖIS och även hos oss supportrar. Det är med Åges hjälp som vi ÖISare faktiskt har något att se fram emot idag när vi ställer oss på Gamla Ullevi och hyllar vårt lag mot kvalspel i säsongens sista hemmamatch. Jag skulle nästan våga byta bort alla våra nya spelare mot att få en långsiktig underskrift av Åge Hareide på ett kontrakt för ÖIS.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar