DIF vs. ÖIS 2-1 (Urk...)

söndag 25 oktober 2009

Ja, det känns faktiskt förbannat tråkigt. DIF hade all press på sig och ÖIS hade det hela i egna händer. ÖIS lyckas givetvis inte när det verkligen gäller... Igår hade man kunnat ha knoppat av DIF och fastställt Sthlmarnas öde.

DIF har 2 man utvisade och lyckas alltså ändå hålla undan ett anfallande ÖIS. Svårt att börja analysera en sådan här match och sen hitta något konkret som hade förändrat matchbilden till ÖIS fördel. Givetvis skall ÖIS slå DIF om man lyckas slå topplag som Kalmar och Helsingborg. Inget snack om saken. Men så har vi den ack så viktiga "kämparmoralen" i motgång och när kniven ligger mot strupen. ÖIS har varit där och fixat det och DIF var där igår och fixade det. Man bör inte underskatta ett lag i nöd. Det borde ÖIS moståndare förstått inför mötena nu innan DIF-matche och ÖIS borde också ha förstått det mer än väl när man möter ett lag i princip samma situation som en själv. Men nej, man fixar det inte. DIF är med i matchen enda in i slutomgången. Tacka ÖIS för det.

Som sagt, besvikelsen är stor och jag trodde ärligt talat att ÖIS skulle greja det här. Inte nog med förlust utan vi får även se om Dennis Jonsson kan ha spelat sin sista match för sällskapet den här säsongen. Dennis fick gå av i halvtid med en befarad ledbandsskada. Det är väl inte lika illa som en korsbandsskada men med två omgångar kvar så är det högst osäkert om vi får se Dennis mer. Trist.

Sen har vi en ångestladdad match att vänta om några minuter. Den mellan AIK och Hammarby. Skulle Hammarby vinna den så är det verkligen otroligt trist. Att AIK skall vika ner sig mot ett bottenlag som Hammarby är högst otroligt men som sagt. Ett lag med kniven på strupen kan slå vilket lag som helst. Eller som man brukar säga; "Bollen är rund".

Vi får hålla tummar för att läget inte blir än värre för ÖIS räkning än vad den är. Hoppas killarna kan glömma skitmatchen i Sthlm och se till att samla kraft och mod att slå Elfsborg hemma på onsdag. Själv skall man ner till Lund och jobba en sväng men förhoppningsvis så kan man få in lite mer info om laget under tiden inför nästkommande match och skriva ihop något. Om inte annat så hoppas jag att så många ÖISare som det bara går tar sitt ansvar och hyllar fram vårt lag i den sista hemmamatchen för säsongen. På onsdag gäller det!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar