Åge eller ingen Åge, det är frågan.

måndag 16 november 2009

Nyheterna kring ÖIS och vilka spelare som stannar eller går till andra lag ligger lite på is känns det som. Alla väntar på ett besked nämligen och då menar jag "alla". Spelare som är tveksamma till att följa med ner i Superettan väntar på besked. ÖIS blivande sponsorer (för pengar måste in till klubben) väntar på besked. Ranäng väntar på besked för att kunna satta fartyget mot rätt kurs igen. Beskedet skall komma från en enda människa och den människan heter Åge Hareide. Stannar Åge så får ÖIS sin högsta önskan förverkligad. Med Åge i klubben så får man den kunskap och det fotbollskunnande på hög nivå som man har saknat i stort sett sedan Hamrén lämnade klubben. Iallafall om jag får säga min åsikt. Jukka Ikäläinen var ingen höjdare, inte heller hans efterträdare Zoran Lukic. Sen kom Janne Carlsson och även om han gjorde det bra i Superettan så var det nog mer tur än skicklighet att ÖIS lyckades få alla pusselbitar på plats under säsongen -07. Man övertygade inte i Superettan direkt och det var många matcher där som laget såg riktigt blekt ut. Speciellt för att vara ett av favoritlagen till uppflyttning. Men som sagt, Åges kaliber är av en helt annan än de tidigare nämnda männen.

Bestämmer sig Åge för att stanna i ÖIS så får vi nog se ett satsande Örgryte på bred front ännu en gång. Väljer Åge att gå till ett annat lag (Helsingborg t ex) så blir det oerhört svårt för ÖIS att behålla sina toppspelare och det blir nog också relativt svårt att övertyga sponsorerna om att det är en bra investering att satsa på ÖIS. Det blir förmodligen ett sjuh-vetes trist år i Superettan helt enkelt.

Åge lovade att lämna besked om hans framtid efter den gångna helgen. Dessvärre (eller dessbättre?) så kunde man idag läsa på GPs hemsida att Ranäng skulle prata mer med Åge under veckan och att Åges definitiva besked alltså låter vänta på sig. Personligen så känns jag att det är ett bakslag för ÖIS där förmodligen HIF har givit Åge ett bra förhandlingsläge gentemot ÖIS. Vi får väl se vad ÖIS tycker Åge är värd i slutänden? Det blir spännande ända fram till Jul det här även om jag får säga att jag inte är speciellt hoppfull om att få behålla Åge. Även om det hade varit den bästa ÖIS-julklappen man hade kunnat önska sig.

Läs GPs artikel om Åges uppskjutna beslut här: http://www.gp.se/sport/fotboll/1.250517-ages-framtid-fortfarande-osaker

0 kommentarer:

Skicka en kommentar