Hareide i möte med Viking Stavanger

torsdag 19 november 2009

"- Det var ett väldigt fint möte" lär Åge Hareide ha sagt till en norsk tidning ang. mötet med Viking Stavangers sportchef Egil Östenstad i Oslo igår. Detta enligt vad GP erfar: http://www.gp.se/sport/1.253106-viking-jagar-hareide

Ja, vad säger man? Att Åge säger att mötet var bra har vi hört förut (han sa t o m att HIF låg väldigt bra till en gång i tiden) och vad har han för anledning att INTE säga att mötet var bra? Han vill ju inte avfärda någon klubb verkar det som om han inte pressas och kanske är hans strategi är att "spela ut" klubbarna mot varandra och få status i hans varumärke och därmed locka fler intressenter och större bud? Ja, vad vet jag. Jag känner bara att den här Åge mer och mer känns förlorad för ÖIS.

Givetvis så förstår jag Åge som uttryckligen och tidigt i ÖIS sa att han främst var intresserad att träna ett lag på absolut högsta möjliga nivå oavsett vad som hände med ÖIS. Nu ligger ÖIS inte i toppskiktet och inte äns i landets högsta serie så vad skall man klandra honom för? Han är en högt ansedd tränare och han vill nog fortsätta på den nivån såklart. Så vad skall vi då förvänta oss av Åges agerande nu? Ja, inte mer än vad som faktiskt är. Han har inte sagt nej till ÖIS än och det i sig borde vara ett hyfsat gott betyg åt klubbens bud som man har lagt fram för honom. Sen kan man ju undra vad i budet som inte håller måttet i o m att Åge ville se vilka andra bud som var på väg under veckan? Åge är samtidigt ärlig och rak känns det som. ÖIS hade kunnat säga att de ville ha ett besked förra helgen som var sagt veckan innan. Men ÖIS är inte i bättre läge än att Åge faktiskt har ett givet övertag i förhandlingen mellan dem.

Personligen så tror jag ju att ÖIS inte har något att erbjuda för Åge på kort sikt. Möjligen vill man använda Åges kunskaper för att bygga upp en stark klubbanda med ett starkt och målinriktat ledarskap inom fotbollssektionen. Något man har saknat de gångna åren. Åge i en förmodad managerroll som andra forum, bloggar och hemsidor har varit inne på? Inte så främmande tanke kanske. För ÖIS så hade det varit en vinstlott om Åge till sist valde ÖIS, men jag är som sagt mer och mer tveksam till att så blir fallet. Det enda vi kan hoppas på är att inte Åges hemlängtan är för stark eller att någon Norsk klubb faktiskt kan bjuda över ÖIS bud, vad de nu än innehåller.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar