Blir det mer ÖIS än så?

måndag 9 november 2009

Hamrén blir förbundskapten för svenska landslaget. Erik Hamrén har ju klara kopplingar till ÖIS som alla vet. Men nästa namn var ju ändå en "bomb". Marcus Allbäck utsedd till assisterande förbundskapten bredvid Erik i matchen mot Italien på onsdag! Sug på den! Mer rödblått i blågult blir det inte! ÖISare på de två främsta posterna i landslaget.

Ja, säga vad man vill men enligt alla inblandade så är det en tillfällig lösning till dess att en "riktig" assisterande har utsetts. Frågan är bara om det finns någon bättre lämpad än Allbäck? Ja, möjligen kan ju Henke Larsson vara strået vassare med tanke på att han faktiskt har yppat till media att han tänker satsa på tränarspåret ganska så omgående efter det att han nu har lagt av med elitfotbollen som aktiv spelare. Allbäck, som enligt han själv, aldrig har tänkt på tränarspåret och framförallt inte just nu kan ju ses som en joker i det här spelet. Men som sagt, frågan är om det blir något långvarit med Allbäck än just bara den matchen som väntar på onsdag?

Som ÖISare hoppas man ju givetvis att vi inte skall förlora vår Gud till SvFF (den store satan?) utan att han fortsätter att jobba för att ÖIS inte skall bli ett lag i de lägre serierna. Riskerna finns ju. Samtidigt kan jag inte klandra Allbäck för att ta chansen. Att få vara med som ledare utanför plan är ju förmodligen ännu mera ärorikt än att bli uttagen till landslaget som spelare. Att Allbäck är med överhuvudtaget just nu bevisar bara hans storhet och vilken respekt han med sig har i fotbollssverige. Det är inte bara för oss ÖISare som han är Gud numera.

Jag önskar Allbäck all lycka och innerst inne vågar jag hoppas på att det här på något sätt kommer att gagna ÖIS såsmåningom. Att få in Allbäck på tränarspåret är ett ganska så behagligt besked. Han har rutinen som t ex Henke Larsson har, även om Allbäck kanske inte har spelat i något av de största lagen i världen. Han har ödmjukheten och han är omtyckt. Nu skall man inte dra några förhastade slutsatser men om Allbäck inte får jobbet som assisterande förbundskapten på heltid så får vi nog se honom som en potentiell tränarkandidat i ÖIS i framtiden. Ja, det är ju om han nu inte redan vill ha någon av de poster som reas ut på ÖIS-gården redan nu. Allbäck som ny sportchef hade ju inte suttit fel ärligt talat, men frågan är då om han kan ta steget "ner" och ta en tränarroll i framtiden då? Ja, om det finns något som helst positivt med en degradering i seriesystemet så är det väl ändå spänningen som sätter inom vad framtiden skall ha i sitt berömda sköte? Vi får hoppas att vi ÖISare inte bara skall få se nattsvarta rubriker om vår förening utan att det också skall gjutas mod och hopp om att vi åter skall bereda väg för våra spelare mot framgång och Allsvenskt kontrakt såsmåningom.

Första roliga nyheten kom ändå i kväll. Hamrén och Allbäck, rödblå hjältar, tar över landslaget om än för en kväll.

Allbäcks egna kommentarer om "utmärkelsen" läser ni här på ÖIS hemsida: http://www.ois.se/default.aspx?sID=3&tID=3&oID=4619

Hamréns ord om Allbäck som assisterande läser ni här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/landslagsfotboll/landslaget/article6094897.ab

0 kommentarer:

Skicka en kommentar