AIK vs. ÖIS 3-0 (Det var väl ändå väntat?)

måndag 21 september 2009

En sämre insats från ÖIS än vad jag personligen trodde faktiskt. Lite förvånande. Sen att det blev vinst för AIK i sluteänden var ju heller inte helt oväntat. Resultatet vet jag inte om det speglade spelet värst mycket men man babblar inte bort en 3-0 förlust.

1-0. David Leinar är en stabil mittback när han är rättvänd. Men när det viner om honom så undrar jag ibland vad han håller på med. Han borde våga mer i sådana situationer som föranleder 1-0 målet. Svagt.

2-0. David Leinar... Ja, han kommer helt fel och väljer ett oerhört orutinerat sätt att lösa situationen. Straffmål är ju inte det lättaste att försvara sig emot. Med lite tur så hade Bengan kunnat ta den. Han går åt rätt håll.

3-0. Matchen är förvisso körd men som Bengt Andersson löser den situationen får ju David Stenman att se ut som ett Champions League-målis i jämförelse. Om Bengan är så illa skadad i benet så att han inte kan skjuta iväg bollen så bör han ju för f-n spela den över kortlinjen och bjuda på en hörna istället för att bjuda på ett mål. Riktigt dåligt när det faktiskt kan vara så att målskillnad kan bli viktig i slutänden.

Visst skall det vara skillnad på ett bottenlag och ett topplag, men det här var väl ändå lite onödigt kan jag ju känna. Man kan ju låta bli att ställa det bästa tänkbara laget på banan men övriga spelare borde ju knappast få frispel bara för det? Det finns väl alltid en ordinarie plats att spela om iallafall? Leinar visar inte särskillt övertygande om att han är värd mittbacksplatsen idag. Han har gjort det bra tidigare, men idag känns det som att 1-0 och 2-0 går till AIK lite väl lätt. Samtidigt får nog Åge ta på sig den här förlusten också i o m den tydliga signal man sänder ut till laget och dess motståndare att detta inte var en match som ÖIS tänkte kriga om. Man ställde in skorna känns det som när man läste om försnacket inför den här drabbningen. Det håller inte om man vill ha ett lag på tårna och beredda inför den stundande stormen. Det kommer att krävas enormt mycket av laget i kommande matcher och då duger det inte att släppa till så enkelt som i dagens match. För mig hade det varit OK om AIK spelade ut ÖIS vid varje mål och på riktigt visade vad skåpet skulle stå. Nu var det inte så utan ÖIS börjar återigen visa samma tendenser som i våras. Man bjuder på lägena. David Leinar är högs delaktig i detta och jag trodde ärligt talat att han hade lugnat ner sig såpass och blivit den där cool-lugna mittbacken som vårt försvar nu kunde förlita sig på. Nej, det krävs nog några matcher till innan vi kan kalla David en rutinerad mittback. Är man lite trög i vändningarna så får man kompensera det med klokt spel helt enkelt. Det vet jag inte om våra mittbackar kom fram till idag.

Tja, och om AIK vinner SM-guld så är det ju inte helt otroligt. De är effektiva och de har speed. Det känns inte som en omöjlighet även om det vore högst olyckligt om ett Stockholmslag vann Allsvenskan 2009. Vad som händer i toppen skiter jag i faktiskt och nu blir det återigen full fokus och ännu en måstematch mot Trelleborg på torsdag. Tänk vad gött det hade varit om alla gubbar på plan hade varit fokuserade idag och om ÖIS hade tagit 1 poäng från AIK. Då hade vi sett ett ÖIS med sprudlande självförtroende och en "unstopable force" på gräset nästa gång. Istället blir det återhämtning från något man nästan hade lyckats glömma vid det här laget. En förlust. Men nu minns vi alla hur det känns. Det är ta mig f-n inte roligt. Speciellt inte på sättet ÖIS förlorar idag.

Upp till kamp!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar