BP vs. ÖIS 1-2 (Bättre sent än aldrig)

tisdag 1 september 2009

Nagelbitare... 0-1! Marcus Allbäck i 43:e minuten! Jaaaaa! Pausvila... Ångest... NEJ!!! 1-1 i 58:e minuten... BP fortsätter pressa... Naglarna är borta och man börjar jobba sig ner mot nagelbanden och andra huddefekter på händerna... 1-2 av Alvaro Santos i 85:e! Segern är vår!

Ja, så såg det ut när undetecknad sammanfattar gårdagskvällen. Det var förbaskat skönt att få 2:a raka segern och 3 mycket viktiga poäng i bottenstriden. ÖIS har återigen turen med sig och om det är något lag som förtjänar det så är det väl ändå ÖIS. Mycket kunde ha gått fel ikväll och BP var på inga vis utspelade. BP var mycket nära att avgöra matchen under andra halvlek. Som tur är så lyckas ÖIS rycka upp sig efter kvitteringen och lyckas återigen göra det till synes omöjliga. Hade det varit vårsäsong nu så hade ÖIS klappat igenom. Men höstens upplaga av ÖIS är något helt annat än det vi fick se i våras. Det var på tiden!

Jag orkar inte analysera den här segern mer än att det som sagt var 3 välbehövliga poäng som ÖIS inkasserade igår. Läget är fortfarande desperat, men det ser bra mycket bättre ut än tidigare. Nu har laget 2 poäng upp till DIF och 5 poäng upp till Hammarby på kvalplats. I och med GAIS oavgjorda match igår mot DIF så är GAISarna i praktiken fortfarande indragna i bottenstriden, även om de ligger en bra bit ifrån ÖIS än sålänge. Närmare bestämt 6 poäng före. Det finns en liten mikroskopisk chans att ÖIS slipper kvala överhuvudtaget för den som är mest optimistisk! Tänka sig.

Oroande är givetvis att Mackan tvingades byta igår p g a en skada. Enligt GP så rör det sig om inre ledband i foten och i knät. Mackan själv verkar dock positiv och tycker att landslagsuppehållet kommer lägligt och att han hoppas på spel igen när ÖIS möter Halmstad BK den 15:e Sep. Det får vi verkligen hoppas... Mackan är oerhört viktigt för ÖIS anfallsspel. Det kan vem som helst konstatera efter att ha bevittnat ÖIS obefintliga anfallsspel under hans skadeperiod i våras.

Nu får vi ÖISare suga på den här segerkaramellen ett tag, slicka såren, och vila sig i form. Halmstad BK som har en nedåtpekande trend kommer förmodligen drillas hårt av Janne Andersson som helst ser sitt HBK rycka upp sig för att slippa oroa sig om jobbet som tränare för laget framigenom. Ja, vi får räkna med ett taggat HBK och som, precis som alla andra lag i serien, vill se till att plocka 3 "enklare" poäng från seriens jumbo ÖIS. Vi får hoppas att ÖIS spelare orkar ladda om nu och inte blir för bekväma (hur f-n de nu skulle kunna med att bli det) i situationen och tro att det kommer gå vägen det här av bara farten. Man har haft tur i de 2 senaste matcherna och man har kämpat. Det är svårt att räkna med tur i varje match men kämparglöden måste finnas där åtminstone. Jobba på!

Bra kämpat ÖIS i gårdangens match!

Csports sammandrag från matchen: http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1172212&selId=1.1019913&currPage=0

0 kommentarer:

Skicka en kommentar