ÖIS vs. TFF 0-2 (Laget räcker inte till)

torsdag 24 september 2009

Vad är det som händer? Jo. ÖIS attackerar, krigar och sliter. Det är jämt men ÖIS känns ändå som laget som mer och mer tar kommandot. ÖIS biter sig fast om än rätt krampaktigt på TFFs planhalva. Vad händer då? Jo, TFF kontrar in 0-1 relativt enkelt efter att mittförsvaret öppnat upp kvällens aveny ner till Bengan i målet. Hade det inte varit för Bengans vakenhet så hade det faktiskt kunnat ha stått 0-1 till TFF mycket tidigare. Ja, och nu kanske ni undrar när ÖIS släppte in 0-1 målet? I 44:e minuten. Det är ju synd att rucka på en fin tradition...

Åge måste ha kört något nytt filmhjältetal i omklädningsrummet för förvånande nog så är det ÖIS som är det bättre laget i de kommande 27 min, sen rasar det mer eller mindre tyvärr. Orsak? Jo, TFF gör återigen ett kontringsmål och stänker in den hårt bakom Bengan.

Vad skall man säga? Ja, nu orkar jag snart inte längre. Man slängs mellan hopp och förtvivlan och den här matchen som ÖIS nu "borde" ha vunnit är historia. 2 poäng återstår upp till DIF och Hammarby och läget är det exakt samma som inför den här matchen. Problemet är bara att nu väntar topplagen BK Häcken på bortaplan och sen Kalmar FF på hemmaplan. Två matcher som Åge troligtvis kallt har räknat med förlust. Eller? Ja, personligen så tror jag att ÖIS kan rubba alla lag i Allsvenskan om de får ha alla tillgängliga spelare på plan. Efter dagens match så vet vi att Alvaro Santos inte kommer att vara med i nästa match tack vare de två varningar han drog på sig och sedan blev utvisad för. Avstängning i nästa match att vänta alltså för vår annars geniala brasse. Som sagt, med våra vassaste anfallsalternativ borta så blir det svår att göra mål på ett fartfyllt BK Röva. Sen vet jag inte om just Santos är vidare vindsnabb, men han är tung, taktiskt, och besitter en uppsjö av rutin i sådana här sammanhang.

Match i sin helhet är väl inte så mycket att säga om. Jag tycker att vi fick se prov på "lirarnas lag" idag iallafall och det var glädjande. ÖIS kommer till några riktigt vassa avslut och hade man bara förvaltat dem lite bättre och gjort mål så hade det här blivit bra såklart. Det kändes som att målen för TFF gjorde dem bra mycket bättre än vad laget var innan målen satt. Hade ÖIS fått första målet så är jag hyfsat säker på att man hade kunnat göra både 2 och 3 mål på ett förmodat darrigt TFF. Men vad tjänar det till att tänka så nu. Verkligheten är det totalt motsatta. ÖIS förlorade en av de här "måstematcherna" man hade räknat med poäng i och man ligger fortfarande sist i tabellen.

Jag har nog gett upp den här säsongen både en och två gånger. Kanske t o m 1000 gånger totalt sett över säsongen. Varje förlust svider lika mycket och tankarna är kanske inte de mest rättvisa såhär direkt efteråt. Däremot så måste jag säga att ÖIS har allt rätt förutom försvarsspelet som är bedrövligt i vissa lägen. Man hade hoppats på att det blev bättre och bättre med tiden, men det har det egentligen inte blivit. Inte mittförsvaret. Kanterna har blivit bättre och speciellt vänsterkanten tack vare Miller. Men i sin helhet så är det inte tillräckligt. ÖIS har verkligen misslyckats att få till en maskin som jobbar som en enhet. Det känns som att lagdelarna allt som oftast kommer lite lagom för långt ifrån varandra eller för nära varandra att det blir antingen öppen gata mellan backlinje och mittfält eller så blir det plotter av högsta rang. Det finns inget mellanting. Det mellanting som kanske i folkmun kallas "balans"?

Nu är det som det är och som jag ser det så krympte idag chanserna att klara det allsvenska kontraktet rejält. 3 poäng mot TFF var nog vad många förväntade sig eller på något sätt trodde skulle vara vad som krävdes av ÖIS för att ro hem det här i slutänden. Nu blir det istället en hetsjakt återigen och både DIF och Hammarby andas nog en lättnandens suck ikväll då de inser att ÖIS har gett dem ännu en chans att hålla avståndet till jumboplatsen.

Som ÖISare känns det nu ärligt talat för bedrövligt. Laget kunde inte förvalta chansen att rycka och ta sig upp på kvalplats 1 poäng före DIF och Hammarby.

C Sports referat här: http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1229548&selId=1.1019913&currPage=0

0 kommentarer:

Skicka en kommentar