Allbäck och Zavadil borta mot AIK.

måndag 21 september 2009

Precis som GP skriver så är avbräcket "blytungt". Att åka upp till Sthlm utan 2 av ÖIS mest tongivande spelare offensivt gör knappast uppgiften enklare. Enligt Allbäck själv i TTs intervju så fick han en smäll på framsida låret i förra matchen som stoppar honom. Pavel Zavadil har en känning i en vad som gör att inte heller han kommer till spel.

Det förstår ju vem som helst att ett vingklippt ÖIS får kämpa till sista blodsdroppe för att rubba ett AIK som de senaste 11 matcherna inte har förlorat. Att klara oavgjort borta ikväll borde därmed ses som en "vinst" ur ÖIS-ögon sett. Men som jag skrev i mitt tidigare inlägg; Det är ingen omöjlighet.

Sen undrar man hur både Allbäck och Zavadil hade resonerat tillsammans med tränarstaben om motståndet inte hade varit AIK och att matchen var av avgörande betydelse? Jag tror att både Allbäck och Zavadil hade snörat på skorna om det hade varit ett "måste" kniven låt mot strupen. AIK borta är ingen match som Åge räknat med i sitt matematiska system för att klara allsvenskt kontrakt, men samtidigt så kan ÖIS knappast får för många poäng som det ser ut nu. En poäng borta hade verkligen betytt väldigt mycket och frågan är om ÖIS klarar av trycket utan både Zavadil och Allbäck? Ja, det blir måttligt spännande i afton och se hur det slutar.

Läs TTs intervju med Allbäck i GP: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=518622

0 kommentarer:

Skicka en kommentar