Gamle ÖISaren Marcus Johannesson slutar.

måndag 21 september 2009

Marcus Johannesson lät igår meddela att han slutar med fotboll efter den gångna säsongen. Marcus "Dräparn" Johannesson har ju en särskild plats i alla ÖISares hjärta efter många härliga säsonger som tuff mittfältare, och lagkapten, i rödblått. Det är inte utan att det märktes i ÖIS när han valde att gå till DIF 2004. Just det året så började ju ÖIS dala som ett höstlöv och kvalet med Tryggvis minnesvärda strumprullare mot Assyriska i slutminutrarna har gått till historien. Ja ja, nog om det (jag är inte bitter...).
Marcus väljer alltså att sluta med fotbollen och det är väl inget man kan säga om det egentligen. Jag vet att det var många ÖISare som trodde och önskade att Dräparn skulle komma tillbaka till ÖIS inför den här säsongen i Allsvenskan och att han skulle bli den där åtråvärda mittfältaren som skulle stärka laget innan säsongensstarten. Så blev det ju inte, och kanske är det lika bra det. Marcus har tydligen haft slutet på karriären "på känn" och kroppen har tagit stryk genom åren. Inte undra på det så som Marcus har smällt på!

Jag respekterar Marcus beslut fullt ut och kan bara tacka honom för allt han gjorde för ÖIS under sina år här i Göteborg. Lôcka te i framtiden Marcus och hoppas att du lämnar det kalla Stockholm till förmån för Göteborg åtminstone när du väljer bort fotbollen!

Läs intervjun med Marcus här: http://www.fotbollskanalen.se/1.1218034/2009/09/20/tungt_dif_besked_kaptenen_lagger_av

0 kommentarer:

Skicka en kommentar