Hård match för ÖISarna

måndag 14 september 2009

Imorgon är det alltså dags för nästa "måstematch". Moståndet står Halmstad BK för. Ett HBK som iallafall innan landslagsveckan var ett allsvenskt lag med nedåtgående trend. Frågan är om det fortfarande är så eller om HBK med Janne i spetsen har lyckats samla krafterna och vända på steken? Jag hoppas inte det.

Samtidigt har ÖISarna fått ett välbehövligt uppehåll efter 2 raka krigarmatcher där man har offrat liv och lem i varje närkamp. Mackan fick sig en kyss som gjorde att han fick kliva av mot Brommapojkarna men det var väl ingen som klagade över när domaren blåste av matchen. Ersättaren Alvaro Santos hade ju då fixat resultatet för ÖIS. Äntligen nätar han igen!
Mackans skada sägs vara helt OK och som det ser ut nu så är han med från start imorgon. Hans närvaro på plan är mycket viktigt för ÖIS och varje liten skråma på honom får en att börja chippa efter handan. Men som sagt, han skall vara återställd och fit for fight.

Nu har det ju varit lite uppehåll som sagt och man har knappast matats med nyheter från Allsvenskan. Det mesta i pressen har handlat om Zlatan, både i och utanför landslaget. Det är ju kul i o f s men det har som sagt varit oerhört tyst om ÖIS i både GP och på deras egen hemsida. Mina förhoppningar om lite färska nyheter har därför gått till den bloggande vännen på Nyheter24 och Sambadefensiv. Mycket riktigt så ger Martin en bra överblick från träningen om hur det står till i laget.

Där kan man bl a läsa den här lite trista nyheten inför imorgon:
"Det var i samband med en inläggsövning under dagens träning uppe på ÖIS-gården som skadeförbannelsen gjorde sig påmind igen. Alex Perreira hade precis dragit i väg ett inlägg mot straffområdet när han stannade upp, tog sig mot framsidan av höger lår, haltade till och påkallade Hareides uppmärksamhet. Hareide gav Alex omgående order om att försöka jogga bort smärtan. Något som inte gick så vidare värst bra. Det dröjde därför bara någon minut innan Mikael Henriksson hämtade in Alex till rehabrummet inne på ÖIS-gården. Så vitt jag kunde förstå på Henriksson ser det mörkt ut när det gäller Alexs deltagande på tisdag."

Inte bra om Alex inte kan spela. Det är min bestämda åsikt. Alex blandar och ger men har faktiskt "givit" mer än han har tagit. Hans vänsterinlägg är rena killers för ett osäkert och pressat försvar. Har vi dessutom två starka forwards i form av Allbäck och Alvaro så skall motståndaren ha all anledning till oro. Förhoppningsvis kanske Alex hinner bli stridsduglig ändå för ÖIS hemsida låter meddela att han finns med i listan över disponibla spelare inför imorgon men sen vet man ju inte vad som händer när Åge skall ta ut det slutgiltliga laget. Det återstår att se vad som händer med Alex.

En annan sak på minuskontot för ÖIS är ju att HBK inte ville se Sebastian Johansson på plan när ÖIS möter dem på Gamla Ullevi. Det var något ÖIS gick med på då de fick över Johansson till klubben resten av säsongen från just HBK under sommaruppehållet. Personligen tycker ju jag det är rätt fegt av HBK, men samtidigt förstår man ju att de helst inte ser "släkten" slå dem på fingrarna. Utan Sebastian Johansson på mittfältet så kommer ÖIS vara något svagare på den positionen minst sagt. Sebastian har varit den där viktiga skillnadne som ÖIS saknade under vårsäsongen. Det blir intressant att se vad Åge har för ess i rockärmen som kan stärka upp ett annars väl fungerande mittfält i de senaste 2 matcherna. Ev. utan Alex på kanten och utan Sebbe i mitten så är ÖIS inte alls samma slagkraftiga lag. Det bäddar för en ganska så jämn och krampaktig tillställning tror jag.

Åge Hareide säger följanda om matchen mot HBK imorgon (ÖIS.se): http://www.ois.se/default.aspx?sID=3&tID=3&oID=4422

Till sist vill jag uppmana alla ÖISare att komma till arenan nu i höst. Äger man dessutom Svenska Spels spelkort så är man ju garanterad gratis inträde under September månad! Oavsett så är det nu spelarna behöver oss. Så, försök få arslet ur vagnen och dela en skön höst med ÖIS på Gamla Ullevi. Det är iallafall så vi måste tro att det skall bli!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar