Det är ikväll det gäller! Igen...

måndag 31 augusti 2009

Ny vecka och ny måstematch. Så ser det ut för oss ÖISare. Kvällens drabbning på Grimsta IP kommer att visa oss om ÖIS senaste seger var en tillfällighet eller om laget faktiskt har börjat vända den monsterlånga formsvackan. En vinst ikväll och tvivlarna (inkl. jag själv) får börja tänka om. Blir det däremot en förlust så är vi tillbaka i gamla vagnspår och som med största sannolikhet leder oss hela vägen ner till Superettan. Ja, varje match är som en balansgång mellan himmel och helvete. Frågan är ju samtidigt; Hur nära "himlen" är vi egentligen i slutänden?

Brommapojkarna. Det man kan säga om dem är att de har haft en ganska så trist säsong dem också med ett få undantag. Ser man på deras resultat efter sommmaruppehållet så är det ingen fantastisk läsning och jag får ganska så omgående känslan av att BP är ett lag som ÖIS skall kunna slå just i detta nu. BP är ett lag som resultatmässigt kan jämföras med ÖIS, även om BP faktiskt nu ligger på bättre tabellplacering än ÖIS. De rödsvarta gänget från Sthlm har spelat oavgjort mot Örebro och TFF. Man har förlorat med uddamålet mot AIK, KFF m fl. Ja, sen har man också hunnit förlora STORT mot BK Röva i senaste matchen. Det är alltså ingen lag som bör skrämma ihjäl våra rödblå spelare inför matchen. Däremot kan ju andra tankar börja ringa i skallen om att det här är en match som man bör lira hem ganska enkelt. Början spelarna tänka så så är dem ju ute på hal is. BP kommer förmodligen nämligen tänka ungefär likadant och med facit i hand så är ÖIS knappast det laget som drar det längsta strået när en match börjar väga och spelet på banan är hyfsat jämnt.

Jag hoppas att ÖIS-spelarna är på det klara med vad som behövs för att vinna i Sthlm. Jag tror också att de kommer att fatta galoppen så fort Åge Hareide har fått sig ett par minuter med dem innan match. Det handlar om att springa och stå upp över hela banan. Våga ta fighterna och mala på så att BP inte får någon luft under vingarna. Det behöver inte vara så j-la snyggt varje gång utan nu krävs gediget arbete från alla 11 på plan.

Det är inte mycket att säga mer om läget. ÖIS befinner sig exakt på samma plats i tabellen som de gjorde när Allsvenskan startade. Den stora skillnaden nu är att man faktiskt visade att man kunde vinna tack vare hårt arbete i förra omgången. Bollen studsade äntligen vår väg och man hade tur med domarbesluten som i de flesta andra gånger gått emot laget. Tur och kämparglöd är vad vi hoppas på ikväll också givetvis. Jag hoppas att Åge lyckas samla styrkorna och balansera upp laget mentalt så att spelarna förstår vad som krävs av dem men att de inte kommer ut övertända eller loja över uppgiften. Det måste flyta på!

Nervöst? Ja, både och. Det är nog få som fortfarande tror på att ÖIS faktiskt kan klara nytt allsvenskt kontrakt. Det är en näst intill omöjlig uppgift om man ser till alla parametrar som måste beräknas in för att ÖIS skall kunna segla upp på den där åtråvärda kvalplatsen som är i siktet. Man brukar ju säga att man får ta en match i taget. Det är också så jag ser på det hela. Jag är bara nervös över dagens match egentligen. Jag är nervös över att ÖIS återigen skall falla tillbaka i det där veka spelet som inte vinner en meter på plan offensivt och att man återigen agerar som en hönsgård defensivt. Det var trots allt ett mycket svagt MFF ÖIS vann med 1-0 över förra måndagen. Det var ingen kross att tala om utan en kämparinsats från första till sista minut. Jag tror att mer måste till om det här skall gå hela vägen men givetvis är ÖIS på rätt väg. Ikväll är som sagt stunden då vi får se vad ÖIS egentligen står och om det är en formtopp i ÖIS-mått mätt som man är påväg att pricka in.

Vi håller på Örgryte!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar