Oj oj oj... det känns att det är ödesmatch

måndag 17 augusti 2009

Ja, ödesmatch och ödesmatch. Det beror ju på hur man ser det men frågan är om vi faktiskt inte kan till det ordet idag för att beskriva situationen rättvist. Vinnst idag och ÖIS har kontakt med bottenstriden på allvar. Förlust och det blir återigen fruktansvärt långt till närmaste lag och klättringen uppåt mot kvalplats. ÖIS måste vinna idag helt enkelt.

Samtidigt som läkarna upptäcker svininfluensa på Kamratgården inne i skogen så hoppas vi att våra ÖIS-krigare verkligen taggar till inför kvällens drabbning. Vi har inte råd med hängiga spelare och trötta med idag. Vi skall kriga och springa sönder GAIS. Så enkelt är det. Med tanke på de fina instatserna som laget har visat prov på efter sommaruppehållet så har jag hyfsat stora förväntningar på kvällens match.

Vi måste hålla ihop mittfältet. Tack vare Sebastian Johanssons och Björn Anklevs återkomst efter avstängning så är jag relativt lugn. Iallafall defensivt sätt. Det kommer att bli tätt på mittfältet. Tyvärr så har vi ingen Pavel Zavadil på plan och heller inte Alex. Båda är avstängda i dagens match mot GAIS. Det är onekligen två spelare som bidrar med den offensiva kvaliteten i laget. Men idag så gäller inte tokoffensiv utan det gäller att vara kall i besluten och förhoppningsvis på det sättet klara av offensiven ändå. Utan Zavadil och Alex så kanske laget vinner lite defensivt kunnande och därmed också lugnet om GAIS börjar pressa under delar av matchen. För det kommer att ske. Det gäller att inte gå på några enkla misstag.
Marcus Allbäck och Alvaro Santos har ju visat att det mer och mer, ju mer tid de får ihop på banan, hittar varandra och att chanserna sakta men säkert dyker upp. Det får gärna lossna ikväll för våra forwards och vi får hoppas att Alvaro har kylan när väl chanserna dyker upp. Vi vill inte se honom "döna" 5 m ovanför ribban.

Defensivt så har vi ju fått en riktig förstärkning i Roy Miller på vänsterkanten. Därmed så kan ju GAIS se sig i himlen efter ett liknande övertag som man hade i premiären på just den kanten. Hela backlinjen är dessutom mer samspelt nu och är stabilare över lag. Däremot så får både Leinar och Jonsson se till att rensa bort bollen fortare när det krisar och framförallt se till att inte dra den i eget mål ikväll. Lyckas ÖIS bara behålla lugnet och spela enklast möjliga så kommer det att sluta bra. Det vågar jag nästan lova. Det handlar bara om att inte göra bort sig tidigt i matchen, och framförallt att hålla ihop laget i slutminutrarna. Är är mäkta trött på att se ÖIS agera hönsgård på egen planhalva i slutminutrarna. Dessvärre har det ju också straffat sig i många matcher nu.

Vi håller våra tummar hårdare än någonsin ikväll. Det är nu det gäller!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar