Örebro SK vs. ÖIS 2-2 (Typiskt...)

tisdag 4 augusti 2009

"1-2!? Det är helt otroligt! Senast jag hörde på radion så gjorde ju Örebro 1-0 efter självmål av David Leinar! ÖIS har lyckats vända en match för första gången sedan Superettan förra året! Vänder det nu tro? Vänta nu... det är ett bra tag kvar av matchen... F-n vad kul! ÖIS kanske vinner idag trots allt!? Måste uppdatera sidan (everysport.com minut för minut) för det verkar vara något segt här... Automatiska uppdateringen verkar inte fungera... Vänta nu... sidan är seg. Vad händer?! Varför uppdateras sidan inte? Måste gå in på Aftonbladet.se och kolla deras målservice... Va?!?! Det står 2-2 på Aftonbladets sida mellan ÖSK och ÖIS?! Vaf-n!!! Höll de inte ledningen den här gången heller?!..."

Ja, det kan nog liknas vid en Hollywood-trailer för en film det ni läste här ovanför. Det var lite vad som utspelades i undertecknandes huvud igår strax innan 21:00 igår kväll. Ljudeffekter hade möjligen behövts för att illustrera det närmare. Mäktigast var nog när jag kastade telefonkatalogen i den rätt så skrangliga gipsväggen jag har nära datorn... *BANG*

ÖIS gör hela 4 mål i gårdagens match mot ÖSK. Fler än de någonsin har gjort i en och samma match på mycket länge. Problemet är att 2 mål hittar rätt och sitter i motståndarens bur medan 2 av dem missriktas och sätts i egen bur, bakom Bengt Andersson i ÖIS-målet. INTE bra. Frustrationen av att ÖIS faktiskt går miste om årets magiska vändning till ännu en vanlig kväll i ÖIS-kläderna är stor. 1 poäng är väl egentligen inte så illa pinkat borta mot ÖSK men det blir fruktansvärt mycket mindre värt när ÖIS faktiskt har haft 3 pinnar i sin hand och sen SJÄLVA schabblar bort det. Det är fruktansvärt olyckligt.

1-0 till ÖSK som David Leinar står för var riktigt snyggt. Dessvärre alltså i egen bur. Samtidigt så vet man inte vad som hade hänt om han inte hade sträckt sin långa kropp för att försöka nå den bollen med pannan. En Örebroare fanns faktiskt i ytan bakom med en Dennis Johnsson i ryggen men lite efter trots allt. Hade Leinar inte tagit bollen på pannan så hade det mycket väl kunnat bli mål ändå med en hyfsat ren Örebroare framför mål. Men men, det är ju lätt att sitta här och vara efterklok. Att bollen får den perfekta banan in bakom Bengan är ju lika mycket otur för ÖIS som det är tur för ÖSK. Ren tillfällighet men givetvis typiskt för ett lag som ÖIS med rätt mycket motgång sett över säsongen.

Att sen ÖIS lyckas göra både 1-1, Alvaro Santos, och 1-2, Marcus Allbäck, känns också lite som en tillfällighet. ÖSK blir övermodiga och ligger rätt så högt upp med hela laget för att fortsätta pressen mot ÖIS mål och "punktera" matchen. Istället kommer alltså Alvaro Santos lös bakom backlinjen och lyckas dra iväg ett hårt skott som ÖSK målvakt inte lyckas hålla. Det var på tiden! Lite går ÖIS väg. Det blir inte sämre när Björn Anklevs inlägg 3 min senare når en stormande Marcus Allbäck i boxen som med en relativt hög fot petar bollen förbi en utrusande ÖSK-målvakt. Vilken vändning! Ja, det var vad man hoppades och trodde att det skulle ha varit då. ÖSK låg på och förde väl matchen mer eller mindre hela tiden och trycket ökade mot ÖIS i slutminutrarna som vanligt. Som ÖISare vet man att hönsgårdsmentatliteten sprider sig i ÖIS i slutminutrar. Det är någon mental förbannelse som spelarna har med sig från match till match. Sen att ÖIS gör sitt andra självmål för kvällen är också det en ren tillfällighet egentligen och det blir lika typiskt som det första. ÖIS slåss för livet och seger och så får man en instickare emot sig in i boxen mot en instormande ÖSKare. Dennis Johnsson gör allt rätt där egentligen. Han följer med ÖSKaren och håller sin markering men hamnar givetvis i ett omöjligt läge och alldeles för tätt inpå mål för att kunna få bollen över ribban eller vid sidan av mål. Den går rätt in i egna nätmaskor i stället. Otur? Ja, vad skall man annars säga. ÖSK hade ju bud på mål under matchens gång och ÖIS skapade ju inget i första halvlek t ex. ÖSK kanske spelmässigt var värda 1 pinne när allt kommer till kritan men i nuläget så finns det ju ingen rättvisa i fotbollen. ÖIS faller när de som bäst behöver vinst och de faller i ett läge där de har vänt ett underläge och där man för egen maskin kan styra skeppet i hamn. Men det går alltså inte. Inte heller den här gången. ÖIS får vänta på sin andra seger för säsongen.

Skall man ta med sig något positivt från den här matchen så är det ju att ÖIS faktiskt gör 2 mål på motståndaren och att dem kommer från våra anfallsstjärnor Allbäck och Santos. Det var ju så det var tänkt från början. Allbäck visar ju fruktansvärd vilja och respektlöshet som går in i närkampen med målvakten och "offrar" benet i en rätt onaturlig vinkel. Så spelar äkta målgörare. Alvaro visar återigen styrka i sin löpning och visar att han har näsa för mål. Bollen går på mål och målvakten orkar inte hålla bollen. Så gör en äkta målgörare. Riv och slit och in med bollen. Det är riktigt roligt att se. Sen så är ÖSK ett välspelande lag och säkert grymt jobbiga att möta. Det såg så ut det lilla jag såg på Fotbollskväll på SVT senare på kvällen. Hade ÖIS inte gjort självmålen så hade man vunnit idag. Så krasst är det. Och oavsett om det var hett kring ÖIS mål och att båda självmålen kom från våra innerbackar ikväll så var nog det defensiva jobbet inte helt illa med tanke på att ÖSK faktiskt inte själva lyckades peta in en boll. Rena tillfälligheter att ÖIS inte vinner alltså. I normalfall så är just de här matcherna med oturliga tillfälligheter inte så mycket att bry sig om. Man brukar skratta åt det och skämmas en aning och så går man vidare och blickar mot nästa match. Givetvis är det samma sak nu. Det är bara det att tabellen hade sett lite mer intressant ut om ÖIS hade lyckats knipa de där ack så viktiga 3 poängen igår. Med tanke på hur resultaten gick ÖIS väg i de övriga matcherna igår, med förluster för alla bottenlagen GAIS, DIF och Hammarby, så hade ju avståndet krympt drastiskt vid en vinst för ÖIS. Då hade DIF bara varit 3 poäng före och ÖIS hade haft riktigt kontaktkänning med de övriga lagen. Mentalt hade det nog också varit viktigt. Att känna att man är med igen. Men tyvärr blev det alltså bara 1 poäng till. 8 poäng efter 17 matcher. Det ser inte så bra ut. IFK Göteborg på hemmaplan på söndag. Det ser heller inte så bra ut sett till motståndet. Åter igen så möter vi IFK när de tappar poäng mot BK Röva och det är givetvis så att IFK inte kommer släppa fler poäng gratis till någon göteborgskonkurent i onödan igen. Vi kommer åter igen få möta ett revanchsuget IFK om än något vingklippt tack vare Pontus "Häst-smilet" Wernbloom och Bjärsmyrs flytt till utlandet.

Vad gäller ÖIS statistik så borde väl laget leda målskyttet i egen bur nu i Allsvenskan? Jag får ihop det till sammanlagt 3 mål i egen bur den här säsongen. Förutom David Leinar och Dennis Johnsson så har väl Tommy von Brömsen lyckats sätta dit det i våras bakom vår egen keeper? Ja, det är en smått legendarisk säsong som ÖIS har lyckats skrapa ihop. Historiskt sett den sämsta vårsäsongen i mannaminne och nu även hela 3 mål i egen kasse totalt sett. Det är inte ÖIS år det här året helt enkelt.

4 kommentarer:

Martin Johansson sa...

Mikael, det stämmer att ÖIS har 1-3 när det gäller självmål. Förutom gårdagens mål av Leinar och Jonsson stänkte von Brömsen dit en boll mot BP i den sjunde omgången. Och så fick vi ett gratis mot Trelleborg.

I övrigt kan jag inte förstå hur du mäktar med att följa matchen via radion. Min nerver skulle aldrig palla det.

Mikael sa...

Tjena Martin!

Tack för infon! Ja, det är smått otroligt vad gäller självmålen. Jag tror aldrig ÖIS har gjort så många självmål sålänge jag kan minnas under en säsong?

Vad gäller radiosporten så kan jag heller inte med det. Jag stängde av vid 1-0... sen in på webben när det hade gått 80 min. Radion är för personer utan nerver ;)

Jesper Witte sa...

Tja!
Testa Livescore på webben i stället, funkar alltid och var faktiskt snabbare igår än everysport. Jag kollade på båda nörd som jag är...

Anonym sa...

Jag kollade matchen på com hem. Det kostar en slant 139:-
Ungefär som att gå på stadion och kika så det är okej tycker jag.
I övrigt så tycker jag Öis var fullständigt utspelade av Örebro.
Resultatet va tveklöst rättvist, trots mitt rödblåa hjärta.
Örebro skulle i sanningens namn vunnit med en sådär 6-2.
Synd bara att laget inte kan knyta igen när dom får så mycket gratis. Speciellt också med tanke på att jag tycker Örebro spelar oerhört anfallsglad fotboll.
Roni Porokara måste vara tillsammans med Emir Bajrami allsvenskans bästa vänstermitt.
Björn hade uppenbara problem i stort sett varenda gång han kom rättvänd på kanten.
Nåja.. Skit det samma. Öis är på rätt väg och förvaltar sina chanser och spelar klart bättre nu och har en klar chans att ta poäng mot Bananer i pyjamas. Mot seger på söndag! Mvh Krille Rödblå. Kul med blogg om öis förresten.

Skicka en kommentar