Åke Andreasson...

måndag 24 augusti 2009

Jag säger bara Åke Andreasson. Domaren som viftar med ostskivorna till höger och vänster och tappar situation efter situation redan innan han har blåst igång matchen (hur nu det är möjligt?).

Det är dags för SvFF att se över domarna helt klart. Domaren är givetvis lika mycket människa som någon annan som befinner sig på plan och man kan göra misstag. Det tillhör sporten. Men som det ser ut nu i svensk fotboll och speciellt kvalitetsmässigt på domarsidan så måste något göras. Man måste vara försiktig som domare och ha en känsla för spelet och vara med i situationerna i alla lägen. Det är ju därför de finns till, eller? Det är OK om en fotbollspelare är individualist, men det är inte OK om en domaren är det. Domaren skall inte vara i centrum i en match och blir han det så är det ju för att han har misslyckats att förmedla den nivån han tillåter och dömer efter.

Som en liten påminnelse: Åke Andreasson var herrn som blåste sönder matchen mot IFK senast då ÖIS tappade sin 1-0 till 1-2. Det var en match som knappast var ojuste på något sätt.

*Suck* Jag säger bara Åke Andreasson...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar