Mittfältare och back om ÖISarna själv får välja

lördag 4 juli 2009

Den lilla frågestunden som har varit igång här nu på Röd & Blå ett tag har idag stängts och totalt har 161 besökare svarat på enkäten.

Hela 47% som har svarat vill att ÖIS först och främst införskaffar 1 mittfältare och 1 back innan säsongen åter drar igång på måndag. De som har önskat detta har ju till 50% hörsammats i o m att Johan Sjöberg har lånats från IF Elfsborg och är back. Sen är väl frågan om det inte hade suttit fint med ännu en ytterback att förstärka med. ÖIS har ju som alla vet förtvivlat svårt på ytterbackspositionerna och kanske främst då på vänsterkanten.

Närmast efter önskemålet med 1 back och 1 mittfältare kommer 25% som vill ha hela 2 st nya mittfältare. Det är inte helt oväntat det heller. Innermittfältaren har ju varit en eftertraktad position att förstärka enda sedan säsongen 2009 startade och man kan väl inte säga annat än att de flesta supportrar kritiserade klubben för att INTE förstärka där har fått vatten på sin kvarn sett till hur det faktiskt har gått. Det är uppenbart att innermittfältet är en akilleshäl för ÖIS som det är just nu. Det behövs verkligen någon kvick spelare med rätt inställning där. Vi måste bli hårdare på mittfältet och 2 nya spelare där som på riktigt kan konkurera med Mellqvist och Källander behövs verkligen. Som det ser ut nu så ligger inte ÖIS framtid i Källander och Mellqvist har verkligen inte presterat såpass bra fotboll som vi trodde att han skulle göra.

Resten av procenten går till övriga förslag på förstärkningar men det var just de här ovanstående som var helt överlägsna och det mönstret kunde man skönja rätt så tidigt.

Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som har varit med och svarat på mina frågor och hjälpt mig att få en bild över vad många ÖISare tycker om lagbygget och vad man bör förstärka. Nu är det bara att hoppas att ÖIS lyckas få in de här spelarna som behövs för att kunna vända den här sorgliga trenden ÖIS är inne i.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar