Så drar det igång igen...

söndag 5 juli 2009

Nu är uppehållet slut. Nu drar det igång igen. Tiden går fortare än man ibland hoppats på eller trott. Dagen har kommit då ÖIS åter igen skall kriga om 3 mycket viktiga poäng och aldrig har väl läget sett mer hopplöst ut än nu på många år i ÖIS. 2 poäng i den allsvenska tabellen är inte mycket att hurra för och imorgon finns väl inget som talar för att ÖIS skall ta några poäng heller.


IF Elfsborg borta, på plastgräs dessutom. Förmodligen har ÖIS hunnit träna ihop laget på sin egen plastmatta för att få in vanan i studs och snabbhet. För det går snabbt på Elfsborgs matta. Elfsborg är passingsskickliga och offensiva. Något man många gånger har imponerats av där man står som motståndarsupporter till de gula. Elfsborg är ett äkta lirande lag. Något som ÖIS skall vara enligt sin tradition. Elfsborg har dock lyckats hålla fast vid sin tradition bra mycket bättre. Det är bara att hoppas på att ÖIS har fått igång benen såpass mycket att spelarna kan stå emot ett förmodat kvickt Elfsborg imorgon kväll. Det kommer att krävas om det inte skall bli en storförlust i knalleland. Jag tror och hoppas att Åge har gjutit mod i sina mannar och ser till att göra det obekvämt för de spelare som inte visar hjärta och vilja imorgon. Åge känns som en tränare som inte räds att säga som det är i halvtid om det är ett måste. Spelarna får ta och vakan nu och se till att kriga varje minut av matchen om det här skall gå vägen när vi summerar tabellen i höst. Det ser som sagt riktigt hopplöst ut för en annan men för spelarna måste det vara möjligt. De måste tro på att det kan gå. Det KAN faktiskt gå men dem måste övertyga oss.

Personligen skall jag se matchen på plats och fira min första dag på semestern. Vad kan inte vara bättre än att få se sitt ÖIS som startskott på det? Pricken över i:et hade ju självklart varit en poäng med sig hem från Borås, och kanske ännu hellre hela 3 st poäng. Som det ser ut nu så är ju alla matcher s k "måste-matcher" men om man inte skall börja den här halvan av säsongen med nattsvart sinne så borde man få med sig något positivit från Borås imorgon. Både för supportrar och spelarnas skull. Men jag är ändå inställd på en lång, mörk och kall rödblå höst...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar