ÖIS samarbetar med skolan

torsdag 2 juli 2009

ÖIS har inlett ett samarbetet med Hovås Billdals IF och Nygårdsskolan. Målet med det här samarbetet är väl i första hand för att elever i årskurs 6-8 skall röra sig mer under veckorna i skolschemat men också för att främja tekniken hos unga och intresserade killar och tjejer i dem aktuella åldrarna. 100 minuter i veckan i något som kallas "elvens val" kommer att innehålla fotboll. Tränare från Hovås Billdal IF och ÖIS kommer att leda träningarna. Att just Hovås Billal IF är med här är för att ungdomarna skall förknippas med laget i deras närhet med att ÖIS är i bakgrunden som en förstärkning.

Vad säger man om det här? Jo, jag tycker det är riktigt trevligt att ÖIS engagerar sig i annan verksamhet än den som är direkt förknippad med ÖIS-gården. Det är på tiden att man börjar göra det "enkla" och inte bara satsar på företagsträffar och dyligt där slipsnissar skall göra upp om framtida affärer. Det har knappast med ÖIS kärnverksamhet att göra. Sånt är dessutom förmodligen bra mycket mer komplicerat att få till än att få ungdomar att spela fotboll och ha roligt.
Hur en ÖISares ögon så hoppas man ju också att den här typen av satsning skall ge laget fler supportrar inför framtiden och kanske t o m några guldkorn till spelare som väljer ÖIS p g a av sina minnen i skolan f o m nu. ÖIS syns äntligen i något samhällsnyttigt sammanhang. Sen så kan man ju inte sticka under stolen med att en satsning i Hovås Billdal och Nygårdsskolan knappast nyanserar bort ÖIS gamla trista uttjatade stämpel som "överklasslag". Men men, all satsning på ungdomar är bra och någonstans måste man ju börja och förhoppningsvis så sprider det sig till fler skolor i framtiden.

1 kommentarer:

Andreas sa...

Själv går jag på Nygårdskolan men kan inte vara med eftersom jag ska börja nian.
Snacka tajming att de börjar med det nu :(

Skicka en kommentar