Patrik Elmander slutar med fotboll?

fredag 3 juli 2009

Patrik Elmander har sagt upp sitt kontrakt med ÖIS. Det är föga förvånande att grabben till sist tröttande på situationen i ÖIS där han mer eller mindre har misslyckats totalt, sett till hur länge han trots allt har varit i klubben det senaste. 1,5 år och knappast några muntra miner vare sig från honom eller från supportrarna ang. hans insats på under den tiden.

Faktum är att Patrik verkar ha varit en riktigt "trevlig prick" som har varit en stämningshöjare i omklädningsrummet. Det är nog så viktigt att ha den typen av karaktär i ett lag också givetvis och det är på ett sätt ett tecken på att han har tagit vistelsen på ÖIS på ett bra sett.

Att han funderar på att sluta med elitfotbollen är heller kanske inte någon förvåning. Han har haft tid att tänka. Skall man vara ärlig så håller inte Patrik samma klass som brorsan Johan och det känns som att Patrik har passerat stadiet som "utvecklingsbar" sen några år tillbaka. Patrik kommer troligtvis att välja att varva ner i något lokalt lag där hans fotbollskunskaper kommer väl till pass men inte kräver lika mycket som lagen i den absoluta toppen av svensk fotboll. Patrik är egentligen ingen dålig fotbollsspelare men har tyvärr haft fruktansvärt otur när han väl har fått chansen. I ÖIS har man främjat snabb och passningsrik fotboll. Elmander hamnade nästan snett i det spelsättet från början när han anlände till ÖIS i Superettan. Vi hade tålamod med honom och väntade på något större, något stabilare intryck. Men tyvärr så blev det aldrig som vi hade hoppats på. Det känns lite vemodigt. Det känns som om man hade förväntat sig bra mycket mer av Patrik under den här tiden i ÖIS. Jag har alltid haft en positiv känsla för "familjen Elmander" och när Patrik valde att komma till ÖIS efter ett par riktigt bra säsongen i Jönköping Södra så trodde jag ärligt att han skulle komma att blomma ut som bara den och skulle ösa in mål i Superettan med ett något vassare ÖIS bakom sig. Nu blev det istället som det blev och det är ett moget beslut som nu har tagits av Patrik. All respekt för det.

Vi får hoppas på att en annan brorsa med rätt efternamn i fotbollsvärlden gör oss lite mer lyckliga. Det sägs ju vara så att lillebrorsan Hysén är på besök på ÖIS-gården. Den som lever får se hur den sagan utvecklar sig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar