IFK får ny låt

fredag 27 mars 2009

Jag säger det igen... man kan inte skriva en ÖIS-blogg utan att nämna IFK Göteborg alls. Det är ju trots det lag man som ÖISare mest av allt vill kunna slå, inför ögonen på alla deras trogna fans på självaste Gamla Ullevi/Ullevi derbyn.

Säga vad man vill men de har hittat en mycket fin låt i den nya som på allvar konkurerar med plågoanden "Heja Blåvitt" och jag hoppas att ÖIS nu också presenterar en låt med liknande klass när man väl officiellt presenterar denna på Kick Off:en i helgen.
Det finns ju en viss risk att vi får ännu "Då vinner ÖIS" att lida till i ett antal år innan den passé och ännu ett tappert försök görs för att få en legendarisk typisk ÖIS-låt.

Jag tror det är svårt att skapa en låt som blir legendarisk och faller alla på läppen bara genom att skriva den och spela upp den på matcherna. För att folk skall känna att låten förmedlar känslan för klubben, eller vad nu tanken är med den, så krävs nog framgång i samband med lanseringen. "Då vinner ÖIS" känns t ex mycket blek när den liras och ÖIS har en kass säsong med mycket uppförsbacke. Redan där är slaget om publiken förlorad för artisten. Och det känns som att "Då vinner ÖIS" inte har varit med väst mycket under framgång så kanske ligger det t o m en förbannelse över låten. Men som sagt, vi får hålla tummarna för att vi får en riktigt bra ÖIS-låt att nynna till i samband med att ÖIS tar flera sköna 3-poängare under kommande säsong!

För den som äns är intresserad här hur en bra låt kan låta, och som med en försiktig underton får in laget den är dedikerad till, kan lyssna på IFKs nya låt här. Sen om den på allvar kan putta "Heja Blåvitt" från tronen kan man ju diskutera: http://www.youtube.com/watch?v=gatFN7ntpgM&eurl=http://anglarna.se/nyheter/artiklar/2038-en-vals-goer-ingen-jaevel-foernaermad-vart-foerslag-till-inmarschlat-&feature=player_embedded

Som låt räknat är den riktigt bra om man gillar lite "Håkan Hellström-gnäll" och ett helt OK försök till poesi på en göteborgares vis. Synd att grabben som skrivit den är IFKare och att den specifikt är tillägnad IFK Göteborg... Men ingen människa är ju felfri.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar