Alvaro Santos har landat!

måndag 2 mars 2009

Nu är han alltså äntligen här! Skönt att se hans breda leende i GPs webbupplaga imorse när man tittar till dagens morgonnyheter. Som sagt, mest skönt att han faktiskt är här. Att tro att Alvaro nu är redo att snurra upp hela allsvenskan med motstånd och vinna skytteligan utan någon som helst hjälp av resten av laget är dock lite väl magstarkt att tro. Han har först och främst en del att jobba på fram till premiären. Han måste ju vara iform när den väl startar och sen är han ju självklart beroende av resten av lagets form bakom honom. Han är inte den enda spelare i laget som många vill tro. Varför jag är så snabb på att markera det här inlägget är för att GPs krönikör, Ulf Niklasson, säger: "det kommer att vara mycket upp till honom om Öis skall lyckas eller inte."

Läs Ulf Niklassons korta krönika här: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=277

Det verkar som om media också har förblindats av Santos kontrakt med ÖIS. Har man glömt av Allbäck?! Har man glömt av Alex? Har man glömt av Pavel? Har man glömt av Dennis Jonsson och David Leinar i backlinjen? Visst. Santos kommer att bli oerhört viktig för ÖIS. Inget snack om saken. Men utan uppackning från övriga laget så är en enda spelare rätt så enkelt att ta bort för motståndarens backlinje och hur bra Santos än är så kan han inte spela själv mot 11 man. ÖIS har ett bättre lag än många tror, kanske t o m bättre än vad vi supportrar tycker oss känna nu efter några träningsmatcher. Frågan som kvarstår är dock hur långt det räcker och hur långt den kollektiva kraften kan komma. Santos är en del i maskineriet, och Allbäck, och Pavel, och Dennis, och...

Välkommen till ÖIS Alvaro Santos!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har en riktigt stark elva när bästa laget står på banan.
Problemet uppstår om en eller flera tänkta startspelare skulle saknas vilket kommer vara realitet under ett antal matcher.
För tillfället känns bänken inte tillräckligt vass.

Skicka en kommentar