Tråkiga besked ang. Peter Abrahamssons finger

tisdag 10 mars 2009

Det som visade sig bli så bra blev så dåligt. Peter tvingas till operation av sitt finger och bli borta upp till 2 månader.

Ja, vad säger man. ÖIS är i behov av alla disponibla spelare i sin trupp. Så bred är den inte att Superettans bästa målvakt kan avvaras i Allsvenska starten. Allas vår förhoppning var ju att Peter skulle stå i mål mot GAIS i premären. Nu blir det inte så.
Den naturliga frågan är då om David Stenman verkligen håller mot ett vasst GAIS? Jag måste ju säga att han har lyckats med blandat resultat i träningsmatcherna. Förhoppningsvis så blir han bättre ju varmare han bli i ÖIS-kläderna men jag tror ärligt talat att käre Dick Last får dra igång med träningen på allvar. Dick håller än och speciellt om det bara handlar om ett par matcher innan det att Peter åter igen är i form och redo att stå. Det som talar för Dick last framför David Stenman är egentligen allt. Dick har erfarenheten och snabbheten. Åldern talat inte emot honom med tanke på att målvakterna verkar ha en längre hållbarhet än utespelare för det mesta och vem kan säga att Dick är gammal sålänge vi har Källander med i truppen? David Stenman kan självklart mycket väl vara den som står mot GAIS. Han har trots allt suttit på bänken i Allsvenskan och borde klara trycket, men frågan är om vi har råd med att ställa en Stenman i målet i självaste premiären med tanke på all den prestige som kommer med den?

David Stenman i all ära men min önskan är att vi åter får se Dick Last i målet lagom till premiären. Det hade kännts tryggt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar