ÖIS vs. Brommapojkarna 0-0

fredag 20 mars 2009

I och med att matchen var på Cypern så var det svårt att åka och kolla med egna ögon om vi säger så. Som vilken annan ÖISare som helst så är jag idag beroende av de rapporter som finns på webben och då kanske först och främst på ÖIS hemsida för att få sig en bild av matchen.

Det mest positiva som jag kunde snappa upp är ju Pavel Zavadils pigga intryck. Han var ju i bra form redan förra året men det är ju kul att se att han klarar av försäsongen fint och hittills har fått vara skadefri. En Pavel med bra kondition kommer att vara en mycket stor tillgång för laget.

Att spela 0-0 mot BP är väl knappast någon merit. Dock skall vi komma ihåg att det fortarande rör sig om en försäsongssmatch och att både Alvaro Santos och Marcus Allbäck saknades på planen. Sen verkar det som om att en hel del spelare är något "nedtränade" och faktiskt är riktigt trötta. Konstigt vore väl annars? En försäsong är ju rätt så klassisk. Man tränar hårt under en period för att sedan lätta på träningen och fånga en formtopp lagom till att seriespelet börjar. Det tar nog några matcher in i April innan hela laget befinner sig på "samma nivå" och försäsongen har runnit ur benen på de flesta.

ÖIS uppspel kommer nog vara rätt så förutsägbart som det ser ut nu efter snacket kring en uttröttat innermittfält och bristen på nyförvärv på den positionen. Bollarna kommer att gå efter kanterna i första hand, precis som visades inledningsvis i matchen mot BP, och sen är tanken att Allbäck eller Alvaro knoppar in dem i straffområdet. Att spela fotboll efter kanterna är ju i sig inget fel och jag tror att ÖIS chanser kommer att komma och därmed också målen. ÖIS matcher kommer att bli mårika i Allsvenskan, både framåt och bakåt är min gissning. Anfallet kommer att ta sitt ansvar och försvaret också. Dock kommer det att bli svårt för försvaret att hålla tätt om trycket blir för hårt p g a att mittfältet inte håller defensiven högre upp i banan. Jag kan se en viss risk med det i o m de offensiva krafterna vi har på ytterkanterna och det lite svaga innermittfältet... Det hade varit skönt att veta att innermittfältet hade varit "rejälare". Men nu är det som det är och jag återkopplar till en klassisk kommentera som jag tror att Zoran Lukic myntade för några år sedan när han var i ÖIS; Jag ser hellre ÖIS vinna med 5-3 än att förlora med 0-1.

Personligen är jag inte så orolig för hur det kommer att se ut när säsongen startar. ÖIS har ju som målsättning att klara sig kvar i år i första hand. Det är ju det viktigaste och det kommer de att klara av. Sen att det kommer att vara lite knackigt i maskineriet precis i samband med primären är inte så konstigt. Det tar ju ett par matcher innan tempot infinner sig och spelet sitter för de flesta lag. Det som är det trista vore ju om premiären skulle grusas med en förlust mot GAIS sett till prestigen som står på spel. Det hade varit tungt att få höra att "Ja, men vi vann iallafall över er i premiären" från alla GAIS-supportrar resten av säsongen oavsett hur fortsättingen av säsongen kommer att se ut för endera laget.

Jag tror på att ÖIS kommer att bli ett målfarligt lag i årets upplaga av Allsvenskan. Vi har riktigt vassa offensiva spelare i år. Pavel, Alex, Anklev, Marcus och Alvaro. Det är ju de mest etablerade och uttalat offensiva spelarna och sen har vi ju fler som kan avgöra en match eller är på gång i laget för att blomma ut till offensiva tillgångar. Att innermittfältet på pappret inte är lika starkt som anfallet och backlinjen är ju tråkigt såhär innan allt är igång men sett till det stora hela och om man ser till våra kantspringare så är jag säker på att mittfältet duger gott och att vi inte kommer att bli helt besvikna när väl spelarna har blivit varma i kläderna och serien är i full gång.

En medelmåttig försäsong är inte hela livet och därmed inte heller 0-0 mot BP. Det kommer att bli andra bullar nästa gång vi möter dem...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar