En träningsmatch är alltid en träningsmatch

söndag 14 juni 2009

ÖIS första träningsmatch av två totalt det här uppehållet skall idag genomföras mot Halmstad BK nere i Ränneslöv. Laget som åker ner är ett ganska så väntat vad gäller mannskapet. Det finns egentligen inga överraskningar som vi inte visste om sedan tidigare. ÖIS vill givetvis se Johan Sjöberg och Jo Tessem i aktion på plan. Kanske allra mest Jo som har en del att bevisa om det nu skall bli ett kontrakt med ÖIS senare i veckan. Sen har vi givetvis ögonen öppna för hur Allbäcks form ter sig, men honom är man mindre oroad över vad gäller form. Det känns som om att Allbäck har såpass rutin med sig så att bara hans blotta närvaro på plan är dubbelt så bra mot när han inte är där. Allbäck kommer tillbaka, var så säkra. Det är oavsett väldigt roligt att se att han blev så bra återställd som han nu är efter knäskadan han ådrog sig mot IFK i våras. Tur att det inte blev värre!

Det stora frågetecknet i ÖIS trupp är hur våra brassar egentligen har det. Hur står det till med Santos höft- eller magproblem? Vad är det som har hänt med Alex? Personligen skulle jag tycka det var bra om man kom fram till någon form av besked kring Santos ganska så snart så att han kan räknas bort eller räknas med. Ett beslut hade också satt stopp för meningslösa spekulationer och nära nog nu tjatigt trista artiklar i tidningar om Santos form och om han någonsin kommer till spel o s v. Behöver han opereras så tycker jag man borde se till att få det fixat så snart som möjligt så att han kan komma tillbaka på riktigt inför nästa säsong istället. Vi har ingen nytta av en Alvaro Santos som går på sparlåga och halvfart på matcherna. Det var väl inte därför man köpte in honom? Vad gäller Alex så kommer jag faktiskt inte ihåg vad för skada han ådrog sig först och jag kommer inte ihåg vad som gör att han ännu inte har kommit tillbaka från skadan? Samtidigt är ju frågan var Alex skall spela när han väl kommer tillbaka? Han passar ju helt klart bäst på kanten. Vem skall han peta? Björn Anklev? Pavel Zavadil? Ja, som ni ser, det är ju på mittfältet han skall konkurera iallafall för som back på den här nivån fixar han inte så bra.

Åter till dagens träningsmatch. Det blir intressant att se vad man kan få ut av den här matchen eller vilka besked man kan få ang. truppen. Det känns lite lamslaget att spela på HBK nu trots allt. ÖIS är mitt i en hård träningsperiod och HBK avslutar i princip sin träningsperiod nu efter Allsvenskan i och med den här matchen. HBK går sedan på semester. Helt annat upplägg för det allsvenska uppehållet än vad ÖIS har alltså. Det lutar åt en förlust igen faktiskt. Tunga ÖIS-ben mot ett semesterglatt HBK nere i Laholmstrakten. Men vad gör väl det? Det viktigaste är att få komma igång och börja nöta matchtempo så att ÖIS är rustade på riktigt när Allsvenskan drar igång igen. Laget måste upp i tempo och börja lira igen. Hoppas det lossnar lite nu och att ÖIS verkligen kan bli aspirant på titeln "Höstens lag". Ingen skulle bli gladare än vi ÖISare om det blev verklighet.

Vi håller tummarna tills dem blir rödblå!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar