Jeffrey Aubynn och Ken Fagerberg vill hem

måndag 15 juni 2009















GP "avslöjar" i en artikel ifrån igår att både Jeffrey Aubynn (Malmö FF) och Ken Fagerberg (FC Midtjylland) längtar "hem". Frågan är om "hem" är staden Göteborg (där laget de skall spela för spelar mindre roll, bara de kommer hem) eller om de faktiskt längtar till ÖIS? Personligen tror jag både och. Det handlar nog bara om att ÖIS bör vara lite kloka och fyndiga för att knyta de här spelarna till sig.

Lars Ranäng är medveten om att både Jeff och Ken är missnöjda med sin situation i sina nuvarande lag. Båda spelarna har inte lirat mycket och Ken är ju fortfarande ung och lovande och vill givetvis ha mycket speltid för att utvecklas. Hade dem hamnat i ÖIS så hade de med säkerhet fått mer speltid iallafall. Det är ingen tvekan om att Jeff, som jag tidigare har varit lite tveksam till, faktiskt är en spelare som platsar direkt i årets upplaga av ÖIS. Iallafall skulle han konkuerara hårt om yttermittfältsplatsen. Jeff har (hade?) en fin vänsterslägga och kan få in riktigt fina inlägg från den kanten. Sen, om jag inte minns fel, så var han inte så dålig på avslut heller. En klar tillgång om han hade spelat för ÖIS. Vad gäller Ken så vet vi ju vad han klarar av i Superettan iallafall. Möjligtvis är han en frågetecken på högre nivå? Ken har aldrig spelat i Allsvenskan. Däremot så har han ju istället spelat i danska ligan vilket får ses som en bättre liga än Allsvenskan. Dessvärre platsar han inte där uppenbarligen. Det som talar för Ken i ÖIS är ju hans färdigheter han visade upp 2007 i superettan. Vi som kved oss igenom säsongen på Vallahalla IP fick ju sen en yngling som visade prov på det mesta en mordern anfallare behöver. Allt förutom möjligen en väl utpräglad snabbhet. Ken kunde kännas lite tung och långsam i vissa moment, men som med sin teknik och näsa för mål var outstanding i ett annars blekt ÖIS, på den offensiva fronten. Han hade varit ett mycket bra komplement till Allbäck och Santos som jag fortfarande ser som ÖIS givna förstaval på anfallspositionerna när de väl kan spela ihop.

Lars Ranäng låter oss också bli varse om att ÖIS ekonomi inte tillåter några köp av vare sig Jeff eller Ken. Ekonomin håller inte för det helt enkelt. Klara besked. Däremot så kan båda, eller någon av dem, vara aktuella för lån. Hur det går på den fronten får man inte koll på i artikeln. Men förhoppningsvis så jobbas det fortfarande för fullt på olika namn på ÖIS-gården som skall gå in i truppen sen när Allsvenskan startar igen. För som det ser ut nu så känner iallafall inte jag någon wow-känsla när jag ser på truppen. Det är samma trupp som innan uppehållet förutom Johan Sjöberg från Elfsborg. Visst, vi har ju Jo Tessem på lån men han är ju som sagt inte klar än.

Hade det varit innan säsongen så hade jag inte varit speciellt nöjd över att se Jeff i ÖIS igen. Det beror mest på hans skadebenägenhet och att han faktiskt har en rätt allmänt svajig form när han väl spelar. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Vända kappan efter vinden? Som det är nu så kan ju Jeff uppfattas som en mindre frälsare ur ÖIS-ögon sett. Samma sak med Ken förmodligen. Båda hade som sagt varit ett riktigt bra tillskott till ÖIS trupp och hade balanserat upp lagbygget och faktiskt gjort att vi skulle kunna ha en riktigt hyfsad bänk också under matcherna. Som det är nu så känns det som att vissa spelare är lite för givna på vissa positioner och att skador blir oerhört kostsamma när de väl kommer.

Jobba på ÖIS-gården! Vi supportrar ser med spänning fram emot resultatet av ert arbete.

Ni kan läsa GPs artikel om ÖIS där man tar upp det här med Jeff och Ken men också ställer några korta frågor till Allbäck: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=501064

0 kommentarer:

Skicka en kommentar