Hallenius tvekar

måndag 22 juni 2009

Den inte helt oväntade nyheten kom idag om att Linus Hallenius tvekar om att placera sig själv i Örgryte.

- ÖIS är en anrik förening och Göteborg en bra fotbollstad, men.... ja, jag vet inte, säger Hallenius...

Det var det jag misstänkte i ett tidigare inlägg här på bloggen. Vad säger att ÖIS kan locka till sig spelare som Linus när man ligger där man ligger i tabellen och läget minst sagt ser rätt så mörkt ut. Skall Linus riskera att få spela superettanfotboll igen nästa säsong om ÖIS nu åker ur, eller skall han välja "det andra" laget som också har visat sitt intresse för Linus.

Jag kan gissa att Linus först och främst vill spela på så hög nivå som bara möjligt. Om det andra "hemliga" laget som visar intresse för Linus är allsvenskt i nuläget så gissar jag att bara det i sig är en anledning att välja den klubben före ÖIS. Visst, ÖIS är också allsvenskt men ÖIS ligger sist och sämre än så kan man inte placera sig. Dessutom så har ÖIS två riktigt bra anfallare i truppen redan. Allbäck och Alvaro. Skall Linus tampas mot dem om en ordinarie plats nu när han redan har blivit ratad i en halv säsong i GIF? Linus vill ha speltid. Sammantaget så ser inte ÖIS ut som idealföreningen för Linus att gå till i nuläget. Han går bokstavligen från en bänk till en annan (förutsatt att Alvaro Santos är frisk nog att spela) och skall bevisa för sin omgivning att han är en spelare för den ordninarie elvan.

Sen kan ju jag känna att en spelare som uttalar sig så tveksamt om ÖIS kanske också skall spela någon annanstans. Jag är inte så intresserad av att se en måttligt hängiven spelare i ÖIS som kanske inte alls tar en bänkning på rätt sätt om den skulle komma om Alvaro Santos och Allbäck börjar leverera på toppen av sin förmåga. Samtidigt får man ju säga att Linus är mycket ärlig när han säger att han är tveksam till ÖIS. Det är bra med raka rör. Då vet man vad som gäller.
Skulle nu Linus ändå hamna i ÖIS så är jag säker på att han är lika proffsig som vilken annan spelare som helst. Det måste man vara i dagens fotboll om man vill bli något och vill ha fotbollen som ett välbetalt jobb. Visst, det hade varit roligare att hamna i en klubb som krigar om allsvenskt guld men Linus är fortfarande mycket ung som spelare och har många år kvar. Han är hyllad som en av de största talangerna i landet på länge, men han är trots allt bänkad i nuläget. Ett stopp hos ÖIS med en läromästare som Marcus Allbäck som partner i anfallet är inte fy skam för en spelare ibörjan av sin karriär. Men som sagt, vill han inte så kan det lika gärna kvitta.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar