2008 - Året då allt vände

torsdag 12 februari 2009

Hej!

Ja, bättre kan man väl inte börja en blogg? Tänk att få ha upplevt en uppflyttning inför året då hela Göteborg får glädjas över en helt sprillans ny fotbollsarena och 4 st lag i Allsvenskan, sveriges högsta serie. Tänk om man hade missat det tåget... Det var inte helt utan tvivel man gick på ÖIS premiärmatch våren 2008. Visst, man hade hört om ÖIS kassa sits och att en uppflyttning nu skulle ske för att få rätsida både på det ekonomiska men framförallt det sportsliga. Som ÖISare är man ju van vid att gå med ständig småångest över klubbens vara eller icke vara baserat på allt som journalister lyckas gräva fram. Men året 2008 skulle ändå visa sig vara det året som kändes som en rejäl nystart för klubben.

Lars Ranäng, ÖIS klubbordförande visade vägen med tydliga budskap. Man rensade ut leden på bredaste sätt. Spelare som skapade osämja rensades ut och en hel del hände även på den administrativa sidan upp på ÖIS-gården. 2008 var året då det nödvända måste hända. Lars sa väldigt tidigt att det är nu det gäller. ÖIS skall upp i Allsvenskan eller så kommer en liknande satsning inte kunna göras på många många år. Hur många ville man som ÖISare inte äns tänka på. Mellan raderna kunde man läsa "oöverskådlig framtid".

ÖIS vilja att satsa betvivlade jag inte som supporter. Man såg med viss optimism fram emot ÖIS andra år i Superettan. Första året var ingen höjdare och man kände innerst inne att ÖIS kunde bättre i den här typen av serie. När klubben hade gjort klart med både Pavel Zavadil och Marcus Allbäck så kändes det som om Lars var ute efter att förverkliga sin egen profetia, ÖIS skall upp i Allsvenskan. Ja, och för att göra en lång historia kort... visst klarade ÖIS målet. Ett klart styrkebesked!

Det är alltså efter styrelsens och Dick Lasts hårda jobb på ÖIS-gården som vi nu är tillbaka i Allsvenskan och kan få möjligheten att gå på ÖIS matcher på den nya arenan och haka på det här året av framgång och intresse som den här arenan med största sannolikhet kommer frambringa. Liten passus för ordet "framgång". För ÖIS del så handlar det om att stanna kvar och etablera sig i Allsvenskan. Det kommer att bli tufft för laget, men framgången ligger i att få vara med om premiäråret med nya arenan och att locka till sig nya supportrar, få mer tv-tid(?), få fler sponsorer med tiden. Intresset kring ÖIS kommer att öka.

Ja, sannerligen... 2008 var året då allt vände. Vi vände iallafall tillbaka till svensk fotbolls finrum, Allsvenskan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar