Tröja nr 4 - En möjlig förbannelse?

fredag 27 februari 2009

Ja, vad jag egentligen tycker om debatten kring Niclas Sjöstedts gamla heliga tröjnummer, nummer 4, har jag ju tidigare skrivit om här på bloggen men jag kunde inte lämna ämnet oberört efter nyheten på ÖIS hemsida igår.

Nyheten som säkert de flesta känner till idag, dagen efter, är ju att David Leinar själv tar steget åt sidan och väljer ett nytt nummer med respekt för debatten som varit och supportrars upprördhet över att han skall ärva Sjöstedts nummer 4. Leinar låter meddela att han inte vill få en dålig start med supportrarna emot sig och att han inte vill bli förknippad med tröjnumret hela tiden.

Man får förstå Davids beslut. Att man skulle komma och jämföra hans insats med Niclas i och med att han har Niclas heliga tröjnummer på sig skulle vara oundvikligt. Både i med- och motgång. Kanske värst i motgång trots allt...

Ja, så hur skall ÖIS göra nu då? Skall man låta någon annan ta tröja nr 4 bara för att det enligt ÖIS faktiskt är ledigt eller skall man återigen överväga om det faktiskt skall fridlysas? Kanske kan baksidan med Niclas nummer vara att det kan komma att bli en känsla hos spelare, som blir erbjuden det, att det vilar någon sorts "förbannelse" över numret i ÖIS? Den som får tröja nr 4 kommer att förföljas av tankar kring prestation, vilken historia och vilka krav som sitter i 4:an på ryggen? Iallafall så får jag känslan att så kan bli fallet om man ser till David Leinars beslut. Han ville inte ha det för att han ville kunna tänka på annat än vad som kan komma med beslutet att behålla numret under säsongen.

David nummerval var i o f s en aningen speciellt. Det blev 44. För mig så får ett sådant nummer en känsla av red line offside, förlängd mållinje, tekning-zon... ja, hockey helt enkelt. En annan frågan är ju vad som händer när Källander blir 44 och han vill ha numret inför ännu en toppsäsong i ÖIS? Det blir synd om Leinar som alltid kommer att få ge vika åt våra rödblå legender! Leinars förbannelse.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar