Tillbaka till gamla goda tider?

måndag 23 februari 2009

ÖIS är som sagt åter igen i Allsvenskan. ÖIS har åter igen gjort klart med brassar i laget. Hela 2 st faktiskt. Sen våra tidigare brassar, Ailton och Valter Tomas Jr, lämnade rödblått så har det varit dålig sambastämning måste jag ändå säga. Ja, ÖIS har inte många gånger bjudit på äkta sambalir heller skall tilläggas. Det såg bra ut förra året några gånger men ja... Superettan är ingen plats för lir helt enkelt.

Som sagt, nya brassar och nya tider. Frågan är dock hur ÖIS gör med inmarschlåten i år? Jag minns inte vilken låt det var förra året men det var rock n roll för hela slanten och det kändes väldigt "speciellt". För mig är den självklara inmarchlåten Bellinis Samba de Janeiro. Den har några år på nacken nu men är självklart stämningsfull om liret sitter och sambaliret genomsyrar ÖIS fotboll. Kanske är det bakåtsträvande att köra den låten men det är med viss nostalgi man tycker den är bra. Att lira den när vi var påväg ur Allsvenskan 2006 var kanske inte det mest optimala men nu när vi har Santos och Alex i laget så känns det återigen aktuellt med lite sambarytmer.

Vet inte om låten kommer att göra att ÖIS kommer in i samma lir som i gamla goda tider men visst har den en viss charm! Jag tycker nog att ÖIS borde överväga att återta den som inmarchlåt det här året... mest för att det inte finns något bättre passande för ÖIS och kanske lite för att förra årets rock n roll känns väldigt "oöisigt".

Här har nu klippet till låten och en hemskt dåligt proddad musikvideo (verkar vara någor tidigare version av Macarena-dansen eller nåt...) http://www.youtube.com/watch?v=IWKhbR33bww. Om ni inte står ut med att se den så kan ni ju alltid blunda och drömma er in i situationen av ett fullsatt Gamla Ullevi en ljummen sommarkväll 2009 och ÖIS som stegar in på planen, redo att lira sönder motståndarlaget.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar