ÖIS vs. Ängelholm FF 1-2

onsdag 25 februari 2009

Ja, vad säger man. Detta var en i raden av träningsmatcher. Det känns skönare att säga det när man förlorat än när man vinner såklart. Personligen kom jag till ÖIS-gården strax efter avspark. Första halvlek var ingen rolig tillställning. ÖIS hittade inte rätt i positioner och passningarna gick allt som oftast fel. Ängelholm stressade bra och krympte ytorna bra kring bollhållande ÖIS-spelare... eller ja, något speciellt bollhållande var det inte. ÖIS var riktigt bleka och Ängelholm var det mest follförande laget förutom 5-10 min i mitten på fösta då ÖIS fick till ett par fina anfall i rad. Ängelholms 0-1 mål kom efter att deras målvakt skjutit ut bollen och bollen studsade sedan över vår backlinje. En rättvänd Ängelholmsspelare plockar upp den och lägger den kyligt bakom en chanslös David Stenman. Inte mycket att säga om saken. Fram tills dess så ägde Ängelholm matchen.

Andra halvlek började bättre för ÖIS och allt eftersom den led så tog ÖIS över mer och mer. Passningar blev bättre och hittade fram. Pavel Zavadil fick uträttat mer och fick större ytor. Vågar inte svara på om det var ÖIS ork som började ta ut sin rätt och att Ängelholm började krokna efter en rätt så rörlig och offensiv första halvlek från deras sida. Dock kom det efterlängtade reduceringsmålet gjort av Boyd efter ett fint förarbete genom banan. Spiken i kistan kom dock kort därefter när en sen Stenman känner sig tvungen att rusa ut mot bollen under en Ängelholmskontring och då "råkar" ta bollen utanför straffområdet. Domaren blåser av och ger Stenman rött kort direkt. ÖIS tvingas göra några snabba rokader i backlinjen och ser till att målvaktsplatsen fylls med reserven för dagen, Victor Skoglund. Efterföljande frispark leder inte till mål men dock 2 brända "öppna" lägen för Ängelholm får man väl ändå säga. Bara sekunder efter så sitter dock 1-2 målet då en av Ängelholmsspelarna får på en praktträff strax innanför straffområdeslinjen och skjuter in både Victor och boll i målet.

Ja, detta är en mycket bantad snabbanalys av matchen från en sönderfrusen reporter. Det var helt klart inte värt frosten mellan tårna och stå där på ÖIS-gården idag. Spelet värmde inte och det såg väldigt trött ut på sina håll. Det är ju försäsong trots allt men jag vill ändå påpeka att enda anledningen till varför Boyd är kvar i ÖIS och inte spelar i någon toppklubb i södra Europa är för att han bara tittar nedåt och sällan upp för att passa sina medspelare i rätt läge. Boyd Mwila är allt för bollkär. Jag trodde Janne eller Pringle hade instruerat honom att släppa bollen tidigare. Ailton Almeida var också väldigt bollkär en gång i tiden men blommade ut till den toppspelare han var när han fick instruktioner av Zoran att släppa bollen tidigare. Varför gör inte Boyd det samma? För mig är det ett mysterium. Boyd hade varit en sådan klasspelare om han bara anammat detta. I nuläget är han en mycket bra spelare men inget hot mot moståndarna i o m att han är så förutsägbar. När han får till det är det ju så snyggt så man smäller av, men tyvärr. Det händer alldeles för sällan för att göra bolltrollaren Boyd rättvis. Han kan mycket bättre. Målet idag var dock kyligt och det kändes rättvist då. Att sedan Ängelholm vinner matchen känns rättvist det också. ÖIS hade inte det lilla extra den här gången för att vända matchen. Nya tag på lördag!

Annat intressant som jag lyckades snappa upp var ett samtal mellan Tommy von Brömsen och IFK Göteborgs Stefan Landberg. Stefan sa att han var där för att skaffa sig en uppfattning om lagen och sa att han kände till ÖIS givetvis men hade dålig koll på Ängelholm. Han scoutade motstånd och kollade "talanger" eller potentiella spelare. Ifrån ÖIS? Nja, det sa han inte. Inte vad jag kunde höra iallafall. Han var mest glad åt sin uppgift och trivdes med att vara scout istället för tränare.
Tommy var väldigt öppen i sitt samtal med Stefan (de känner varandra sedan tiden i Frölunda) och svarade på Landbergs fråga om hur det är med skadan som gäckar Tommy. Han svarade att han eventuellt måste tillbaka till läkaren och att han i princip har legat till sängs i en månad sen skadan verkade återkomma bara 2 dagar efter det att han börjat rehab efter operation. Operationen gällde bukhinnan som kanske många känner till. Tommy hade ju en efterhängsen skada i magen som i princip spolierade hans chanser att bli given mittbackspartner med Dennis förra säsongen. Synd, för jag tycket att han började "peaka" formen precis innan skadan kom.

Vi får hålla tummarna för Tommy och hoppas att läkarna kan komma tillrätta med hans mage. Lika mycket håller jag dock inte tummarna för Landberg som förhoppningsvis gick "lottlös" hem efter matchen. Det var nämligen svårt att bli imponerad av någon speciell spelare i dag som kanske skulle kunna platsa i IFK Göteborg framöver... och några svar för hur farliga ÖIS kan komma att bli under kommande säsong fick han knappast.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med dina stora öron ang Brömsen! Synd att killen inte läker så fort som hoppats, men det får ta sin tid. Kan bli viktig för Öis på sikt.

Ang Boyd. Jag är kritisk till att han fick två nya år i klubben. Han skulle behöva en ny omgivning för att utvecklas och bli något riktigt vasst. Han har kört fast och kommer bara fortsätta springa offside och hålla i bollen för länge innan han för sent släpper den då chansen redan är borta...
Men visst glänser han till med ojämna mellanrum!

Skicka en kommentar