Träningsmatch mot Jönköping Södra

fredag 13 februari 2009

Då var det alltså dags för säsongens andra träningsmatch. Den här gången mot Jönköping Södra på bortaplan på lördag kl. 14:00. Ett traditionellt jobbigt lag att möta för ÖIS som har spelat täta och jämna matcher mot dem.

Säga vad man vill om träningsmatcher, men de har en viss betydelse. Den ger en bild av vad laget kan, även om det kanske inte är perfekt och lite ringrostigt på sina ställen. Året då ÖIS åkte ur Allsvenskan 2006 så kunde man dock redan på dessa försäsongsmatcher skönja en viss osäkerhet och rent ut sagt dåligt samspel på plan. Det skulle visa sig hålla i sig större delen av säsongen. Så helt oviktiga är inte matcherna såhär på försäsongen. Inte för oss supportrar iallafall. Tränare Janne Carlsson säger till ÖIS.se att resultatet på lördag mot Jönköping inte spelar något roll. Den, det kan må så vara men ÖIS bör vinna för att det skall kännas OK igen efter den svidande 4-1 förlusten senast mot Elfsborg. Mest för spelarnas mentala skull. Det är ju alltid skönt med segrar och svårt att se något positivt med förluster, även i träningsmatcher och ju närmare säsongspremiären man kommer. Men men, Janne har också rätt i att det mest handlar om att få igång benen antagligen och att få alla att känna på det såhär i början av en säsong.

Glädjande nog så har ÖIS med sig lite mer etablerade spelare till start mot J Södra. Alexander Mellqvist är med och Abrahamsson i mål. Sen kommer också Pavel Zavadil få ca 60 min på sig att spela och visa sin klass. Kanske är det just han som avgör om det kommer att bli vinst eller förlust på lördag?

Mer info inför matchen kan du hitta här: http://www.ois.se/default.aspx?sID=3&tID=3&oID=3645

0 kommentarer:

Skicka en kommentar