Är alla glada?

fredag 13 februari 2009

Att Alvaro Santos kommer att lira i ÖIS anfall tillsammans med Marcus Allbäck skapar en hel del funderingar. Är alla på ÖIS-gården glada över det här? Jag tänker närmast på Boyd Mwila men kanske ännu mer på Patrik Elmander.

Patrik Elmander får man väl dessvärre säga var en av förra årets floppar trots ÖIS övergripande positiva formkurva laget igenom. Patrik har sina kvaliteter och är en kämpe men det känns inte som om han kom in rätt i ÖIS förra säsongen. Han stod mest och trampade på plan när han väl fick chansen och ja... det var inte mycket som stämde där helt enkelt.

Frågan är nu vad Patrik tänker när ÖIS värvar unga anfallstalanger och sen köper in Alvaro Santos. Att Alvaro är det givna valet tillsammans med Allbäck är ju lika självklart som att jorden är rund (eller?) och det givna valet på bänken är ju Boyd Mwila. Boyd är, trots sina oräkneliga offsidelöpningar förra säsongen, den vassaste anfallaren vi har som alterantivt till de två förstnämnda. Med sin snabbhet så kan Boyd förvirra motståndare (och även undertecknad i vissa fall...) i ett slutskede av matchen när den står och väger och det är många trötta hjärnor på plan. Boyd är alltså klockren som avbytare och joker.

Så var hamnar Patrik Elmander i sammanhanget? Ja, jag vet inte. Jag har väldigt svårt att se att han i dagsläget skall kunna hota om någon av platserna i anfallet och kanske t o m inte om avbytarbänken om alla är friska och krya. Nej, det ser dessvärre ut som ett år utanför startelvan för Patrik och det baserar jag självklart endast på vad han presterade förra året. Patrik kan dock fortfarande motbevisa alla tvivlare. Men det är lite av upp till bevis nu. Frågan är alltså om alla på ÖIS-gården är lika glada som oss fans över att Alvaro Santos är påväg?

1 kommentarer:

Anonym sa...

tror patrik kommer bli femtevalet när det gäller anfallare kanske till och med sjätte med tanke på att janne slängde in anklev framför elmander förra säsongen, så varför inte i år med?

Känns som om han kommer bli utlånad till Qviding där han förhoppningsvis kan få lite speltid..

Skicka en kommentar