Arbetstillståndet klart

onsdag 8 april 2009

Nathan Coes arbetstillstånd är nu alltså äntligen klart. Att man hade missat detta på ÖIS-gården inför premiären är ju en gåta. Frågan är om samma sak skulle kunna hända i Inter, PSV eller t o m FCK? De klubbar vår Nathan tidigare spelat i. Svaret är ett ganska så övertygande 'Nej'.

Skall man nu intuta både sponsorer och supportrar att ÖIS är på en livsviktig resa där målet är att hänga kvar för att sedan redan nästa år ta klivet och bli ett stabilt Allsvenskt lag så funkar det ju inte att göra sådana här kardinalfel i första matchen redan? Det är småklubbsaktigt ända ut i fingerspetsarna och det är precis sådana här saker jag trodde ÖIS hade lagt bakom sig i o m det "nya" ÖIS som t o m Marcus Allbäck valde att komma tillbaka till.

Självklart är det mänskligt att fela och Dick Last har ju tagit på sig ansvaret för den här insidenten. Men för mig är det fortfarande en gåta varför en sådan här sak kan hända i en förening som tidigare genom åren har haft flertalet utländska spelare i truppen. Borde man inte ha kollat Nathans papper lika noga som Alvaro Santos inför den här säsongen? Det var ju så himla noga med att Santos inte kom till Sverige innan precis allt var klart. Råkade man kratta ner Nathans ärende i samma gång som var menad för Santos?

En gång är ingen gång men jag vill inte se ÖIS falla tillbaka i gamla spår där folk slarvar och inte har koll. Förra gången var det ekonomerna som hade räknat fel på debit och kredit och nu var det Dick Last som inte hade koll på sina pärmar och spelare.
Detta var förvisso inget slarv som kostade oss miljoner men det var ett nog så dyrköpt misstag sett till matchresultatet. Det handlar också i slutänden om ett naggat förtroendekapital som jag tycker ÖIS fortfarande har lite kvar att väga upp. De gångna åren har varit fulla av mänskliga misstag som skadat föreningen och varje liten sak som påminner om detta gör ont i varje ÖIS-hjärta. Vi har saknat professionalism och det är också det vi hoppas på att få se i ÖIS en vacker dag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar