Varför analysera?

måndag 6 april 2009

Äh! Varför analysera något som i princip är omöjligt att analysera. Vad gick fel? Vems fel är det? Varför fick Stenman hjärnsläpp så tidigt i matchen? Vad hade hänt om ÖIS gjort 1-0 istället för GAIS? Ja... vem bryr sig. Nu vann GAIS med 1-5 i säsongens första seriematch.

Det är många som ställer sig frågan - Vad hände? Även de som inte vill eller kan kalla sig ÖISare. Jag önskar verkligen att jag kunde svara på det, eller att jag kunde fråga någon som visste. Jag undrar ju också samma sak.

Säga vad man vill men oavsett lag som släpper in 3 mål på 4 min så går dem inte oberörda ur den chocken. Inte äns ÖIS. Alla lag kan kan göra stora misstag och klappa ihop. Igår var det ÖIS tur och sämre "timeing" kan man väl inte ha. ÖIS hade givetvis inte räknat med en sådan kollaps, och inte heller vi på läktaren. Det var ju premiär på nya arenana mot GAIS och vi hade ju hoppats på en publikfest och en tät och svår match där ett uddamål möjligen skulle skilja lagen åt i slutänden.
Man ville så mycket. ÖIS ville visa sina supportrar att man var tillbaka i Allsvenskan på allvar. Men ack så fel det blev. Efter de här 4 ödesdigra minutrarna vid ställningen 1-1 så hamnar nog laget i ett rätt pikärt läge. "Skall vi gå framåt och fixa till siffrorna eller riskerar vi då att släppa in ännu fler mål?". Ja, för mig spelar det ingen roll. Luften gick ur och matchen var förlorad. Det hade inte spelat någon roll om ÖIS hade förlorat med 2-5, 1-7 eller hur det nu kunde ha slutat. ÖIS skall ändå ha en stor eloge till att man aldrig kastade in handduken på riktigt. Spelarna försökte verkligen allt för att snygga till siffrorna och möjligen är den inställningen det enda man bör ta med sig ifrån en sådan här match. Resten bör glömmas fortare än kvickt. Spelarna bör "börja om" och gå in mot MFF i nästa match som om Allsvenskan börjar där och då.

Nu är det dags för en kaffe och inväntandet av nästa match. Någon analys "inför" är helt meningslöst i nuläget. ÖIS måste prestera något så att man har något att analysera.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar