Trelleborgs FF - En svår nöt att knäcka

onsdag 29 april 2009

TFF är knappast en drömmotståndare i det läget ÖIS nu befinner sig i. Tja... det finns inga drömmotståndare alls i och för sig när man pratar ÖIS i nuläget. Alla matcher kommer att innebära krig från och med nu.

TFF har börjat stabilt. 1 vinst, 1 förlust och 3 oavgjorda matcher är ett helt OK facit. Speciellt om man kollar på motståndet och ser hur de lagen har spelat hittills:

Omg 1. TFF vs. BP 0-0
Omg 2. HBK vs. TFF 1-1
Omg 3. TFF vs. GAIS 3-0
Omg 4. MFF vs. TFF 1-1
Omg 5. BK Häcken vs. TFF 1-0

Sett till siffrorna så känns det som att TFF har ett mycket bra defensivt spel och bara med tanke på det så blir det en riktigt svår nöt att knäcka för vårt kära ÖIS. ÖIS har som vi alla vet inte presterat något vidare framåt och årets målskörd talar sitt tydliga språk. Ser man på TFF anfallsfotboll så har man inte lyckats sätta allt för många mål och sett till det så finns det ju en chans att matchen mot ÖIS kan komma att bli tät mellan två lag som faktiskt har något gemensamt på anfallspositionerna. Det som är mest spännande är vilket typ av fotboll vi kommer att få se. ÖIS som gärna för spelet och rullar boll, när de väl tillåts få det, kan ju kunna komma att utnyttja detta mot ett möjligen defensivt TFF. Frågan är dock hur det är med defensiven för TFFs del när de spelar på hemmaplan. Klarar TFF att föra spelet och kan de, sett över hela matchen, spela ut ÖIS och avgöra matchen tidigt så att ÖISarna tappar självförtroendet igen?

Matchen mot TFF känns ändå som matchen där ÖIS faktiskt kan ha en rimlig chans att störa sin motståndare. Kanske har vi haft allt för höga förväntningar på vårt ÖIS hittills men nu börjar det komma matcher som ÖIS skall ta poäng i och möjligen även vinna. Matchen mot TFF är en sådan match. Jag börjar försiktigt känna doften av årets första poäng. Den kan komma redan på fredag. Den stora frågan är bara hur länge ÖIS orkar hålla skärpan och orkar stå emot ett hyfsat så tungt TFF. Jag tror på 0-0 i den här matchen faktiskt. TFF är inget monsterlag framåt men desto bättre bakåt. ÖIS är varken eller, men jag tror att killarna knyter näven i fickan på fredag och ser till att bärga en poäng till sällskapet. Det måste krigas. En poäng... man får inte gapa efter mycket. Det har man lärt sig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar