MFF vs. ÖIS 3-0

tisdag 14 april 2009

Ja, det kan tyckas vara rätt orutinerat att skriva om skadeglädje och om GAIS 1-4 förlust för att sedan se sitt egna lag tappa det och förlora med hela 3-0 mot MFF. Självklart. Men mitt inlägg handlade just inte om att "Haha vad gött att GAIS åkte på förlust". Inlägget handlade mer om att en matchbild förändras så snabbt och formen i ett lag förändras också under tiden. GAIS vann med stora siffror mot ÖIS men föll lika "stort" mot HIF igår. Sådan är fotbollen. Någonstans fiskade jag efter en positiv strimma att hålla fast vid som ÖIS-supporter och innerst inne hoppades jag på att få se ÖIS vinna nere i Malmö senare på kvällen. Men så blev det alltså inte...

Att analysera matchen är inget jag tänker göra. ÖIS förlorade och inget mer med det. ÖIS hade en nästan intakt startelva bortsett från Dannys debut i rödblått (som gick strålande trots allt!), men det hjälpte inte. MFF var det bättre laget och det är väl få lag i Sverige som faktiskt åker ner till Malmö och tror att matcherna där nere skall bli lätta. MFF har nu dessutom en sprillans ny arena och igår var det t o m hemmapremiär. Svårare match får man nog leta efter.

Frågan är om ÖIS hade lyckats besegra MFF även om det nu inte hade varit denna uppståndelse och inramning kring matchen igår. Jag tror ärligt talat inte det. MFF kommer att vara ett lag som slåss på övre halvan i år. De kommer definitivt att slåss om guldet om ett eller två år. Det handlar bara om att försöka behålla sina unga lovande spelare som visade upp sig igår. ÖIS förlorade mot ett bättre lag helt enkelt och så länge det är så så finns inget att göra mer än att kämpa alla 90 minutrarna.

Är ÖIS ett bottenlag nu då med 8 insläppta mål och ett 1 gjort mål efter de två inledande matcherna på årets Allsvenska? Nja, det är faktiskt för tidigt att säga. Jag skulle vilja säga att matchen mot Örebro på torsdag är den match som blir viktig för alla framtidsprofeter som har något att säga om ÖIS. Vinner ÖIS så är det inte så farligt. Då har man helt plötsligt 2 förluster och 1 vunnen match på 3 spelade matcher. Det är inte så farligt. Dessutom har man då vunnit mot en av Allsvenskans troliga överraskningslag om man får tro experterna. Förlorar ÖIS igen så är det dock aktuellt att prata om en dålig och tung trend. 3 förluster som nykomling är ingen höjdare och det kan då bli svårt att komma ur den dåliga trenden. Spelarna kommer att börja känna press och gissningsvis så kommer en del supportrar skandera "Avgå Janne" m.m. Den som lever får se.

En sak som är säker är att den här säsongen kommer att bli svår och tung för ÖIS. Men vem av oss supportrar hade trott annat? Vem är såpass naiv att han eller hon tror att ÖIS skall gå från Superettan och slå alla lag i alla lägen för att utan problem klara sig kvar i Allsvenskan? Vem tror att Allbäck och Santos skulle spruta in mål bara för att de skrev på för ÖIS?

Det talas redan om i media att Allsvenskan troligen är bättre i år än vad den har varit på många år. Om det i sig är sant vet man ju inte men om så är fallet så är det ju extra svårt för ett lag i Superettan att ta det där stora klivet som krävs för att anpassa sig till klassen på motstånd och allt runt om kring. ÖIS kommer att få det svårt och det är bara att ställa in sig på krig i varje match, i varje matchminut. En enda minut utan koncentration kommer att kosta oss dyrt. Det har vi redan fått uppleva. I slutänden handlar det om att visa hjärta i varje moment. Både på plan och på läktaren. Vi bär alla ansvaret för att behålla ÖIS i Allsvenskan. Hoppas att vi får se många ÖISare på läktaren på torsdag...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar