Vad är det som händer?

onsdag 15 april 2009

Är det bara jag som undrar om man är i Underlandet tillsammans med Alice eller vad är det som händer?

IFK Göteborg spelar ut Djurgården totalt i ena omgången och vinner med 6-0 och drattar dit mot nykomlingen BK Häcken med 4-1 i nästa? Vad är det som händer? Häcken har knappast övertygat hittills men heller inte gjort bort sig. Frågan är bara om en seger mot IFK verkligen fanns i någons huvud (förutom i Häckenspelarnas huvuden förstås) innan matchen blåstes igång? Vad är det som händer?

Sen kollar man vidare och ser att BP tar en 3-poängar mot HBK i samma omgång. Vad är det som händer? Var inte HBK ett av de där överraskande lagen 2009 med klokt lagbygge mm och BP laget som hopplöst skulle ligga och våndas mellan nedflyttning eller kval? Vad är det som händer?

Ja, jag blir då inte klok på den här starten av Allsvenskan 2009. Vem kan komma och säga att det är en målsnål svensk fotboll man lirar nu? Ingen. Det bjuds på många mål i Göteborg om inget annat. Sen tycker ju jag att det är förbaskat kul med spelare som gör mål mot sina föredetta lag, kanske speciellt Mathias Ranégie som blivit ratad av IFK tidigare och kanske mognat i det allsvenska tempot lagom till den här säsongen. Kul att se att han får träda fram och bli mediastoff med laddade ord som "Ranégies sköna revansch på Blåvitt" o s v. Frågan är bara om det inte är högst tillfälligheter som fäller IFK idag. För Häcken var det dags att ta poäng och IFK kom "mätta" från den haussade DIF-matchen som man vann med hela 6-0. Det var nog en baksmälla som stod IFK dyrt ikväll. Kanske gjorde man den klassiska "omedvetna underskattningen" ute på Rambergsvallen i afton. Men men, Häcken kommer att ta sina poäng och med vinsten idag mot IFK så kan man bara konstatera att IFKs "favoritskap" till en av kandidaterna till SM-guldet sätts lite på svajning nu. Samtidigt skall man vara på det klara med att det bara är den 3:e matchen för den här säsongen. Sen är ju frågan om 2 förluster och en vinst är typiskt för ett vinnarlag såhär tidigt på säsongen? Ja, vem vet? Den här säsongsstarten har väl verkligen varit mer omvälvande än man hade vågat hoppas på som fotbollsintresserad? Förhoppningsvis bryter även ÖIS trenden till annan riktning imorgon och vinner istället för förlorar. Då är det fullkomligt galet!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Visst har IFK börjat svajigt men sm-gulder är nog inte borta ännu... Glöm inte att blåvitt brukar ha en kass vårsäsong.
/J

Skicka en kommentar