Alvaro Santos säsong kan vara över

onsdag 13 maj 2009

Enligt Fotbolldirekt.se så kan Alvaro Santos säsong vara över redan den här månaden. Tydligen är risken mycket stor att Alvaro lider av någon form av mycket ovanlig bäckenskada. Trots sina 35 år av erfarenhet av idrottsskador så har inte vare sig Leif Swärd och kollegan Anders Falk sett något liknande tidigare. Oroande måste jag säga.

I och med att skadan är så ovanlig så vet man i nuläget inte exakt hur man skall behandla den. Antingen så forsätter man med rehab och medicinering säsongen ut eller så väntar operation, och då är säsongen med största sannolikhet över för Alvaro. Förhoppningsvis får man mer klarhet i hur de skall behandla skadan under kommande vecka.

Ur ÖIS-ögon sett så är ju detta riktigt illa. ÖIS har lagt många miljoner på en spelare som inte har spelat många minuter hittills och som har stora förväntningar på sig. ÖIS behöver alla spelare de kan få nu. Alvaro är en typisk spelare som när han är i form kan göra skillnaden ÖIS behöver nu för att klara sig kvar i Allsvenskan.
Om det nu visar sig att Alvaros säsong är över så är det så. Jag hoppas då att Alvaro kan komma tillbaka senare (även om det handlar om nästa säsong först...) och hjälpa ÖIS då. Jag ser ju hellre att ÖIS har en hel Alvaro att används sig av än en hela tiden halvskadad spelare som bara kan gå på halvfart. Skadan får ta den tid den behöver och jag hoppas att man ser till att agera till 100% istället för att äventyra hans karriär genom att vänta ut det hela tills till efter säsongen om nu operation krävs. Det bästa scenariot hade ju varit att Alvaro kan vara helt återställd tills försäsongen inför säsongen 2010 börjar så att han har en sportslig chans att bygga upp sig. Ja, snacka om att ta ut allt i förskott men man kan ju inte undvika att måla fan på väggen i det här läget och räkna med att Alvaro blir borta riktigt länge.

Det verkar som att ÖIS inte har mycket tur med sig i år faktiskt. De dåliga nyheterna avlöser varandra.

Läs artikeln om Santos bäckenproblem på Fotbolldirekt.se: http://www.fotbolldirekt.se/panikläge-för-santos-operation-hotar-säsongen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar