Jag begär bara en sak - KRIG!

onsdag 6 maj 2009

Det börjar nästan bli lite tjatigt nu. Jag menar ÖIS förluster givetvis. Detta var ju inte direkt det man i sin vildaste fantasi trodde skulle komma att hända när man gick till premiärmatchen mot GAIS den 5:e April i år. Inte äns efter den 1-5 förlusten trodde jag att det skulle fortsätta med förlust på förlust. Men nu är vi här och sanningen är den att ÖIS har blivit ett äkta bonkegäng. Jag tror inte att någon motståndare "räknar" med att vinna mot ÖIS men givetvis är det inte så smickrande att vara det första laget som förlorar mot årets upplaga av ÖIS. Jag är inte säker på att proffsiga fotbollspelare tänker på det viset men jag skulle iallafall tänka så. Inte skulle jag vilja var med i det laget som först förlorar mot det lag som har förlorat flest matcher i rad och t o m hamnat i historieböckerna tack vare det. Givetvis så ökar ÖIS chanser att ta poäng ju längre den här förlustsviten håller i sig. Det finns inget som varar för evigt som det heter. Inte ens förluster. Någon gång vänder det. Det vet även motståndaren och pressen på just motståndaren ökar för varje match ÖIS förlorar med tanke på det. Det kan komma att bli en fördel för ÖIS i långa loppet om laget bara fortsätter kämpa och tro på att de kan vinna.

Bengt Anderssons återkomst till ÖIS betyder nog mycket just i det här läget. Om Bengan står i dagens match så kommer backlinjen få bekänna färg med all säkerhet. Bengan kommer ligga på som en blåslampa på grabbarna om de inte gör sitt jobb och tar fel beslut i försvaret. Kanske är det en av de positiva egenskaperna han tar med sig från tiden i IFK. Självklart skall man har roligt på träningarna men träningarna skall ju vara grundande för match och man bör ju som sagt rätta till misstagen under träningarna så att man är slipad och skärpt i matchsituation.
Det kan behövas lite jävlar anamma nu och ge de spelare som kanske börjar tvivla en spark i ändan för att få dem att vakna till liv igen och inte ge upp. Gemytfasen i ÖIS är över. Det finns inga alternativ nu förutom det faktum att ÖIS måste höja sig sett över hela laget. Blod, svett och tårar.
Att spelarna känner press är en sak men det får heller inte mesas med dem. Det är lätt att spela i ett lag med framgång men det är inte bara då man utvecklas. Spelare i motgång utvecklas också oerhört om man är lyhörd och vill påverka och förändra. Jag hoppas att vi har spelare som kan stå emot trycket från klubb och supportrar och förvalta det till någont positivt som t e x det härliga ordet - revanchlusta. Jag skulle älska en hyschande gest a la Zlatan mot oss supportrar från t ex Patrik Elmander om han helt plötsligt började göra mål efter mål i match efter match. Dem enda som möjligtvis skulle vara stoltare än jag är spelarens egen mor och far i den situationen.

Sen har jag lite tankar om vissa spelare i ÖIS. Idag vill jag se Mellqvist höja sig rejält, förutsatt att han spelar. Mellqvist har verkligen hamnat på mellanhand i matcherna som jag har sett hittills. Oförlåtligt orörlig på sin position. Mellqvist har ju så mycket mer att ge. Det vet vi sen spelet i Superettan, även om den serien verkligen inte är rättvis att jämföra med Allsvenskan såklart. Mellqvist borde med sin tyngd kunna matcha vilken allsvensk spelare som helst men problemet ligger givetvis i att han inte är den snabbaste spelaren som finns. Sen har väl Mellqvist också haft en mer defensiv position på mittfältet hittills i många matcher vilket i sig inte talar för att han skall ut på några offensiva raider. Men ändå. Mellqvist är ibland helt ur position och hamnar i ingemansland och får aldrig någon boll att jobba med. Hoppas att han tar tag i mittfältet på allvar snart och få det där genombrottet på högsta nivå som så många spår om att han skall göra och framförallt ha potential till(?).

En annan spelare som givetvis kommer bli oerhört viktig i dagens match är Zavadil. Med honom så är varje fast situation i närheten av motståndaren straffområde en möjlig målchans. Med lite tur så får vi idag en frisparkssituation som Zavadil kan slå och som någon av våra huvudspelare knoppar in. Jag tror att om det skall bli någon vändning i ÖIS målskörd och matchresultat så skall Zavadil vara i form och få vara frisk. Han är vårt självklaraste vapen, sålänge Allbäck och Santos är skadade, om vi får lite offensivt grepp om matchen och kan kämpa oss till frisparkar på offensiv planhalva.

Ja, givetvis gäller det alla spelare i ÖIS höjer sig för att kunna skapa någon offensivt överhuvudtaget. Det finns inget lag i världen som kan bli framgångsrikt med endast 1 eller ett par spelare som är riktigt bra på hög nivå. Fotboll är en lagsport och det gäller att alla 11 man på plan gör sitt jobb. Ju längre den här sorgliga sagan fortsätter med förluster desto viktigare blir det att alla kämpar och ger sitt yttersta på plan. Bengt Andersson har som sagt kommit till klubben. Det känns som att det är ett bra morot för de övriga spelarna och bör få dem att tagga till lite extra. ÖIS som förening har klart och tydligt visat att man vill rädda situationen genom den snabba värvningen av en ny målvakt. ÖIS som föreningen visar att man inte ger upp. Man satsar och letar efter ersättare när målvakt efter målvakt skadar sig eller visar sig vara helt ur form. Hoppas att alla spelarna ser och förstår signalerna från klubbledningen. Slaget är långt ifrån över och man får försöka greppa efter varje ljuspunkt i det näst intill nattsvarta mörkret som omger resultaten hittills och skapa ny energi av det. Ingen av oss supportrar säger eller tror att det skall bli lätt. Det enda vi begär är att varje spelare tar sitt ansvar och jobbar till 100% varje match. Det är det enda jag vill se idag. Krig i 90 min.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar