ÖIS letar finansiärer och tränarna sitter kvar

onsdag 13 maj 2009

Lars Ranäng låter meddela på ÖIS.se att klubben nu öppnar kontakterna för att lösa ÖIS ur den sportsliga krisen. Det är beskedet efter gårdagens styrelsemöte. Man kommer dock inte att äventyra ÖIS ekonomi utan att väga möjligheterna mot riskerna. Det känns ju ändå rätt skönt trots allt så att vi slipper uppleva ännu en härdsmälta i ÖIS ekonomi om ett par år.

Kort och gott innebär det att ÖIS åter igen måste fråga sina rika vänner om hjälp ekonomiskt för att kunna handla in de spelare som måste till för att ÖIS skall kunna vända den här osannolikt dåliga inledningen på säsongen. ÖIS kan inte klara det själva. Frågan är bara om finansiärerna är sugna på det nu, ännu en gång. Vad får de tillbaka? Jag gissar att ÖIS måste komma med en så vattentät plan som det bara går och visa upp den för dem innan någon är beredd att gå in med ännu mer pengar i ÖIS. Det blir spännande och se vilket spår ÖIS skissar på och vilka förstärkningar man planerar för. Det ännu mer spännande och se om planen går igenom överhuvudtaget.

Janne Carlsson och Martin Pringle sitter kvar som tränare. Något annat var väl heller inte väntat. ÖIS med med sin defensiva hållning kring ekonomin skulle nog inte riskera att behöva anstränga den ännu mer genom att sparka Janne i nuläget. Jag tycker det är helt OK och faktiskt det enda rätta i nuläget. ÖIS lider inte p g a en dålig tränare utan att tränaren inte har hela sitt lag till förfogande p g a skador. Det är ingen tränare i världen som kan ändra på ett sådant läge, oavsett vad han eller hon heter. Möjligen kan man klaga på bredden i truppen, men det är inte Jannes fel att man inte har pengar att köpa in fler bra spelare som kan axla manteln när de bästa måste kliva av p g a skador. Vi får istället hoppas på att att spelarna som nu är skadade snart är tillbaka igen. Först då kan man egentligen bedöma Jannes tränarförmåga, på allsvensk nivå, på ett mer rättvist sätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar