Välbehövlig matchfri vecka

måndag 11 maj 2009

Det känns rätt så skönt att ÖIS får en vecka på sig att slicka såren efter det rätt så täta matchandet som har varit. Man möter lokalkonkurenten BK Häcken nästa måndag först. En match som givetvis aldrig är enkel. ÖIS har som alla vet fruktansvärt svårt för Häcken av någon konstig anledning.

Förhoppningsvis så kan en hel del av mannskapet hinna bli hyfsat återställda och fit for fight tills dess. Alla småskavanker, ljumskar och magmuskler, kan få den rehab de behöver nu plus att laget får lite tid att samla sig och försöka träna på saker för att rätta till alla de fel som upprepar sig match efter match.

Frågor som jag undrar över och som jag gärna hade viljat ha svar på är;
Varför släpper ÖIS till så lätta mål den här säsongen?
Varför har vi så svårt att vinna närkamperna och andrabollarna?
Varför kan inte laget spela ut mer (läs passa) än vad man hittills har visat?
Varför hamnar vi under så hård press i långa stunder under en match?
Varför har vi så svårt att ta oss upp i banan och hota våra motståndare?
Varför drabbas vi av så många skador?

Det enda positiva som jag kan se är att ÖIS spelare faktiskt verkar ha en bra kondition och orkar springa efter boll i 90 min. Man springer sällan med boll utan efter boll. Ser man på Pavel Zavadils löpningar så känner man blodsmaken i munnen ända upp på läktaren. Tänk istället om ÖIS hade fått hålla i bollen under lika lång tid istället för att jaga. Får man bara till passningspelet för att skapa sig yta och tid, och istället låta motståndaren löpa, så skulle mycket av alla ÖIS problem lösa sig per automatik. Vem ser till att spelarna får upp passningstempot?

Som sagt. ÖIS behöver den här veckan. Det finns många frågor att ställa sig och försöka hitta lösningarna på och jag är inte avundsjuk på Janne Carlssons jobb förnärvarande. Möjligen är det nu han kan visa vad han går för på riktigt. Det är faktiskt nu han kan ställa krav på klubben och lyfta fram de önskemål han har på spelare som skulle kunna hjälpa ÖIS i det här läget. Ja, om Janne Carlsson nu vet vad som behövs i laget och vad som faktiskt hade gjort stor skillnad. För ÖIS behöver en stor förändring för att kunna vända det här. Nya spelare måste värvas.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar