TFF vs. ÖIS 2-1 (Där satt den...)

söndag 3 maj 2009

Då så. Nu var ÖIS historiska på det där negativa sättet som vi så himla gärna ville undvika. ÖIS har börjat Allsvenskan 2009 med 6 raka förluster i och med förlusten mot TFF med 2-1. Sämre än sämst på mycket länge sen Allsvenskan startade 1924. Ta ta taa ta ta taaaaaaa! *fanfar*

Undertecknad har varit bortrest nu under helgen, utan tillgång till internet, och har därför inte kunnat kommentera förlusten i fredags. Frågan är bara vad som skall kommenteras...? Det är inte mycket att säga om årets upplaga av ÖIS. Det är uppenbart att laget inte räcker till i Allsvenskan. Det skall mycket till att ÖIS håller sig kvar i Allsvenskan i år och i o m det få tid på sig att "rätta till" problemen med en sviktande spelartrupp under nästa försäsong. Det är Superettanklass på spelarna, förutom ett fåtal undantag och det visar sig mer än någonsin nu när de spelarna som var tilltänkta att axla ansvaret på plan i år är skadade. Kommer ÖIS att hinna ikapp lagen i botten och vara med om att slåss om en fortsatt allsvensk plats i höst? Det börjar bli ont om tid om inte annat om man nu har det som mål i ÖIS fortfarande. Räknar man lite snabbt så har ÖIS nu spelat bort hela 18 poäng i o m sina sex förluster. De har inte plockat en enda poäng av dem och det är naturligtvis väldigt ovanligt och speciellt. Självklart skall man inte lägga sig ner och dö nu men läget är högst krisartat om man som lag har ett mål att inte behöva åka ur direkt eller äns behöva kvala i Oktober.

Till råga på allt så är också ÖIS lånade målvakt skadad och kommer förmodligen inte spela mer alls i ÖIS. Vad har vi för backup nu? Stenman? Ja, säga vad man vill men den killen är inte mogen att axla manteln som förstakeeper i ett lag med minst sagt sviktande trend.

Det är dags att ledningen på ÖIS-gården börjar se efter sitt hus innan det är försent. Goda råd är dyra och skall ÖIS inte gå ner sig helt och behöva börja om i Superettan nästa år så gäller det att spendera de rödblå pengarna med vishet nu, för det är fram till sommaruppehållet man har på sig att ha en färdig plan. Annars är det försent.

Det tar emot att behöva gå och se ÖIS vs. Brommapojkarna på onsdag. Inget talar för ÖIS i den matchen med Nathan Coe skadad och David Leinar borta p g a avstängningen som drabbar honom i o m det röda kortet i matchen mot Trelleborg. Men, vad gör man när man är ÖISare? Man stöttar givetvis i vått och torrt. Om det är vått eller torrt nu är svårt att säga men läget som ÖIS befinner sig nu är ju rena öken. Just nu är det inte så j-la skönt att vara ÖISare om sanningen skall fram. Möjligen kan man börja nynna på Lena PHs "Det gör ont".

På frågan om det är kris i ÖIS nu svarar jag; Ja, det är kris i ÖIS.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar