Janne Carlssons familj hotad

lördag 23 maj 2009

GP skriver i en artikel att Janne Carlssons familj har blivit hotad. En följd av det dåliga resultatet som ÖIS har gjort hittills. Janne själv var inte hemma när 8 st mörkklädda personer med huva stod utanför hans hem för att kräva hans avgång. Endast Jannes dotter var hemma och fick bevittna det här skitbeteendet. Självklart blir hon livrädd.

Gränsen för vilka friheter man tar sig som medmänniska är sedan länge passerad. Nu har det gått för långt...

Det är idioter som tror sig ha rättigheten att styra över andra människor. Frågan är vad de kämpar för när de inte har någons förtroende och när alla tycker det är för djävligt det dem håller på med? Det är lika bra att ge upp nu... De har inget att hämta hos ÖIS längre. Blir dem identifierade så är det bara för dem att glömma ÖIS och deras matcher för oöverskådlig framtid.
Vad vill dem? Skall de här personerna själva sätta sig på ÖIS-gården och styra och ställa? Skall de som hotade och sprejade ner ÖIS-gården själva sitta i styrelsen och bestämma över ekonomi och ragga sponsorer? Skall de som vandaliserade själva träna alla spelare så att ÖIS blir ett Champions League lag? Är dem verkligen så begåvade? Nej. Det är skrattretande. Det blir mer och mer uppenbart att det är tomt mellan öronen hos vissa... Inser dem inte att de får ALLA emot sig genom det beteendet de nu visar upp? Vad är syftet med alla hot om ÖIS, dess supportrar och t o m andra människor som inte ens har någon koppling till ÖIS tar avstånd från det dem håller på med? Sitter de 8 st mörkklädda personerna och sjunger Peter LeMarcs "Du och jag mot världen" i någon skogsdunge nu och eldar upp sig inför nästa person att hota?

Det är istället ganska otroligt att se att hot och annat får exakt motsatt effekt mot vad de här personerna vill. De vill att Janne bland andra skall avgå. Nu sitter istället Janne, och de andra på ÖISgården, säkrare än någon gång tidigare under sin tid i ÖIS. Jag tror helt enkelt att de som trodde att hot skulle fungera mot en föreningen som ÖIS faktiskt har tagit sig lite vatten över huvudet.
Medkänslan för hur djävla illa ÖIS har startat 2009 har faktiskt inte bara stannat i klubben och hos oss som faktiskt bryr oss om ÖIS från hjärtat. Medkänslan kommer även utifrån, från andra klubbars supportrar, som verkligen tycker det är synd om laget. Jag har pratat med flera och det är många som önskar att ÖIS skall vara i Allsvenskan. Medkänslan får en att inte tappa hoppet och därmed blir också de här hoten istället något som förbrödrar alla oss andra som står bakom klubben i vått och torrt. Vi vill vår klubb väl och vill inte ha några småligister som stör klubben när den som bäst behöver kraften för att vända den negativa trenden.

Det är otroligt att personer som anser sig bry sig om ÖIS inte tänker längre än dit näsan räcker. Vi får hoppas att Polisen prioriterar och löser det här.

Läs artikeln i GP om hoten mot Jannes familj: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=496802

Sen kan man ju undra vad de som hotar och vandaliserar tänker när ÖIS egna "gud" Marcus Allbäck säger: "– Det här är inga fans till Öis." Det måste ju göra extra ont i ett "äkta" ÖIS-hjärta om man får höra det? Läs artikeln på Aftonbladet.se där Marcus Allbäck kommentarer händelsen: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/orgryte/article5207204.ab

0 kommentarer:

Skicka en kommentar