Stenman eller Dicken?

söndag 3 maj 2009

Dick Last har fått "order" om att börja träna från Janne Carlsson. Vad innebär nu det här? Ja, att ÖIS inte kan gå ut och låna ännu en målvakt står ju helt klart. Nathan Coe ser ut att bli borta resten av vårsäsongen. ÖIS har "tur i oturen" att ha en f d stormålvakt på sportchefsposten i nuläget. I turen ligger också att den här sportchefen lade handskarna på hyllan först inför den här säsongen. Frågan är bara om Dick Last kommer att bli ersättare ÖIS har väntat på mellan stolparna. Frågan är om han är bra nog och framförallt motiverad nog att konkurera med David Stenman. Stenman eller Dicken? Det är det som är frågan.

Det som talar för Dick Last i ÖIS mål är ju hans enorma rutin i matchsammanhang. Det handlar om att behålla lugnet i den dystra stund som ÖIS nu befinner sig i. Det gäller att ha någon som manar till lugn i motgång på plan. Någon som ÖIS unga, och gamla, spelare lyssnar till. Jag tror att Dicken är perfekt i den positionen även om vi kanske förlorar lite "kvickhet" i ännu en 40-åring i truppen. Men som sagt, har Dicken bara motivation till att träna hårt igen och hjälpa ÖIS nu när hans kunskap och färdigheter som målvakt behövs så är det bara bra.
David Stenman kommer nog få chansen igen nu. Det är jag ganska så säker på. Det talar mer för att vi får se Stenman mellan stolparna i nästa match än att Dick gör det. Stenman har trots allt tränat hela tiden och har åtminstone träningstempot i kroppen. Det är bättre än att komma direkt från skrivbordet som Dick Last mer eller mindre gör. Det vore orättvist, och nära nog ett hån, mot Stenman att låta Dick stå nu redan mot BP. Men men, man vet aldrig hur desperata besluten börjar bli nu från tränarna när resultaten grinar illa upp i ansiktet på ÖIS. Kanske är det värt att testa Dick direkt från start med allt vad det kan komma att innebära? Men som sagt, jag tror inte det kommer att ske. Möjligen kan Dick komma in mellan stolparna om Stenman gör ännu en plattmatch a la GAIS. För ÖIS del så hoppas jag inte det. Jag hoppas ju givetvis att Stenman har vaknat från förskräckelsen i den matchen och är enormt revanchsugen. Spelar Stenman bra så ser jag ingen anledning att ställa Dick mellan stolparna om nu Dick ändå har deklarerat att hans målvaktskarriär är avslutad. På bänken kan han alltid sitta för om nu Stenman skulle bli skadad också så är ju en hyfsat tränad Dick ett av allsvenskans bättre alternativ på målvaktsbänken.

ÖIS har ju inte ett drömläge på målvaktspositionen nu heller kan man ju lugnt säga. Att ÖIS är ett slaget lag på förhand skall man ju inte se det som men visst hade det kunnat se bättre ut. Självklart måste jag få dra ännu en i raden trevliga floskler för att muntra upp läget lite; Det kan bara bli bättre! Faktum är att det har väl aldrig funnits så mycket sanning i det uttrycket som nu för att beskriva läget i ÖIS. Att efter 6 matcher ha kammat 0 poäng är så dåligt det kan bli. Att ÖIS skulle åka ur Allsvenskan är givetvis ännu sämre än läget nu men det är lång tid kvar innan det bestäms hur det blir med den saken. Än finns tid att reparera skadorna. Får vi bara tillbaka stommen i ÖIS trupp med bl a Alvaro Santo och Allbäck, så att vi kan börja om på ny kula, så tror jag ganska så bestämt att läget kommer att förändras till det positiva. Men då gäller det att tiden inte rusar iväg och att laget inte får fler långtidsskador på spelarna som finns där nu.

Det kan bara bli bättre! Eller?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar