Mycket lösa rykten säger...

måndag 4 maj 2009

... att den gamla ÖIS-målvakten Bengt Andersson kan vara på gång för ÖIS tack vare det skadehelvete som klubben nu genomlider. En öppning för ännu en inlånad målvakt är aktuell med tanke på Nathan Coes skada i slutminutrarna mot TFF. Inga officiella rapporter om läget med Nathans tumme finns att läsa i nuläget men förmodligen är det inget som går över tills på onsdag då det är match mot Brommapojkarna. Förmodligen är det inte en skada som läker innan sommaruppehållet heller.

ÖIS står inför en svårlöst situation. ÖIS har som sagt Dick Last som mer än väl hade klarat att rädda bollar på Allsvensk nivå. Problemet är trots allt att Dick inte har spelat en match på mycket mycket länge och att han ligger hopplöst efter i träningen. Dick lade ju officiellt målvaktshanskarna på hyllan inför den här säsongen och under förra säsongen i superettan blev det ju inte så många matcher för honom. Dick borde därmed sakna en hel del timing i spelet och det är nog så viktigt att ha med sig i läget som ÖIS nu befinner sig i. Att låta Dick Last sitta på bänken är en mycket "nödig" lösning får man väl ändå säga.
Sen får man inte glömma Dicks huvuduppgift inom ÖIS. Han är sportchef. Det är han som skall se till att jobba på ÖIS förstärkningar som måste till nu i sommaruppehållet. Det är Dick som skall ha ansvaret ett det jobbet blir gjort på bästa tänkbara sätt. Det känns som att stå i ett krisdrabbat lag som ÖIS samtidigt som att han skall rädda laget med nya spelare, som han måste locka på något sätt, är en mycket olycklig kombination. Näst intill ohållbar om det skall komma något gott ur det.

Jag tror därför att ryktena är rök som inte kommer utan någon eld. Det kan mycket väl vara så att Dick själv skissar på en hållbar plan där han friställer sig själv från ansvaret att behöva stötta ÖIS som målvakt och att han hellre ser sig jobba med sin roll som sportchef till 100%. Det hade i såfall varit ett sundhetstecken som förmodligen är bättre för ÖIS i längden.

Då är frågan; Är det verkligen så att ryktet stämmer att IFKs förre trotjänare Bengt Andersson, 42 år, tränar med laget och skall vara den målvakten som skall vara med att vända ÖIS negativa trend?

Ja, jag ger inte mycket för rykten men visst är det spännande!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar