Bengt Andersson klar för ÖIS

måndag 4 maj 2009


Ja, så blev ryktet till sanning. Den f d ÖIS-målvakten, som kanske mer är känd som den f d IFK-målvakten, är alltså klart för ÖIS. Ett tremånaderskontrakt är vad som gäller fram tills dess att målvaktsfrågan klarnar lite mer i ÖIS då förhoppningsvis Peter Abrahamsson åter kan spela efter sin skada i fingret. Vi får alltså en hel "blåvit" målvaktsuppsättning i 3 månader att se fram emot...

Bengans form kan kanske vara ett frågetecken men man får inte glömma att Bengt Andersson var aktuell för superettanspel så sent som i vintras då rykten om ett kontrakt med IFK Norrköping figurerade i media. Det blev inget spel i "Peking" för Bengt Andersson och kanske skall vi ÖISare tacka högre makter för det. Bengt var därmed ledig för spel i ÖIS när vi som bäst behöver en riktigt förstärkning på den posten.

Att säga att Bengt med sin rutin inte är en välbehövlig förstärkning vore skam. Jag får nog säga att hans comeback är en rolig nyhet i den dystra tid vi befinner oss i. Om Bengt kommer att bli en succé vet jag inte. Det återstår att se. Men det känslan är verkligen trygg. Lika trygg som när man en gång i tiden somnade till tv:n då Beppe Wolgers satt i sin stora säng och läste godnattsagor till sina dockor. Ni som är riktigt unga förstår säkert inte vad jag pratar om, men ni som var med på den tiden kanske kan känna igen känslan. Tryggheten som får en att slappna av en smula. Bengt Andersson blir förhoppningsvis vår alldeles egna Beppe Wolgers. Inte lika tjock, inte lika stort skägg, men den där klippan att klamra sig fast vid när det blåser orkanvindar!

Läs den officiella artikeln på ÖIS.se: http://www.ois.se/default.aspx?sID=3&tID=3&oID=3967

En extra ros skulle jag vilja ge Dick Last som faktiskt ser ÖIS intressen långsiktigt. Han sätter sin sportchefroll i första rum istället för att göra en halvdan insats som en hyfsat otränad andramålvakt. Det är stort av Dick att på så kort tid försöka lösa och också lyckas lösa målvaktsfrågan. Det är intressant vad den herren har för ess i rockärmen inför sommaruppehållet när ÖIS förstärkningar skall presenteras. Jag räknar nämligen kallt med att Dicken smider planer redan nu på vilka spelare som skall till ÖIS inför sensommaren och hösten.

1 kommentarer:

perna sa...

en välkommen chansning har jag kommit fram till
hoppas på debut redan på onsdag, men tvivlar på det. blir nog Stenis på onsdag trots allt. Några fler pass kan nog den gamle behöva för att varva upp, dessutom vetman ju inte hur byråkratin funkar på förbundet, ibland är den ju snabb å ibland långsam

Skicka en kommentar