ÖIS har kontakt med Tobias Linderoth

fredag 15 maj 2009


ÖIS med Dick Last i spetsen har alltså bekräftat att man har varit i kontakt med landslagsmittfältaren Tobias Linderoth.

Tobias kommer med stor sannolikhet hem till Sverige i sommar från en mer eller mindre "misslyckad" sejour i Turkiet och Galatasaray om man ser till skadorna. Han kom som en hjälte till laget men drabbades snart av en mycket efterhängsen skada som mer eller mindre gjort att han har varit borta från matchtempo och annat nödvändigt det senaste året. Som lite av ett "under" var han med i Sveriges EM-trupp förra sommaren trots att skadan inte helt var läkt äns då. Jag har inte följt Tobias karriär så fruktansvärt noga det senaste så jag är inte uppdaterad i hur skadeläget är förnärvarande. Tydligt är att många klubbar verkar vara intresserade av att få hans namnteckning på ett kontrakt. Däribland ÖIS alltså.

Jaha. Vad säger man då om detta? Behöver ÖIS fler skadebenägna spelare i år? Kostar inte en spelare som Tobias rätt så mycket totalt sett? Jag har ingen aning om hur man skall lösa det hela men visst är Tobias Linderoth en oerhörd tillgång i truppen om han är skadefri. Det är ingen tvekan om saken. Frågan är bara hur ÖIS skall skriva ett kontrakt med en spelare som Linderoth. Skall man ge honom ett halvdassigt kontrakt där han får pengar för hur mycket speltid han har, för att säkra upp riskerna med att värva honom? Ja, isåfall blir det ju inte så svårt för andra klubbar att bjuda över ÖIS och ge Tobias ett lite bättre kontrakt än ÖIS och därmed få honom istället för ÖIS. Varför skulle Tobias välja lilla ÖIS framför t ex Elfsborg? Kan vänskapen med Mackan från FCK-tiden bli avgörande även den här gången, precis som vid värvningen av Alvaro Santos? Nja, jag är tveksam. ÖIS måste nog ge ett rätt så bra bud för att Tobias faktiskt skall bli så intresserad på riktigt så att hans namnteckning hamnar på ett rödblått kontrakt.

Tobias Linderoth i ÖIS. En ganska så intressant tanke om han är skadefri. Har han småskavanker så ser jag hellre att ÖIS ser sig om efter alternativ för att inte kasta pengarna i sjön på en spelare som bara kan spela hälften av matcherna. Tobias är annars den spelartyp vi är ute efter. Han vore som klippt och skuren för uppdraget. En mittfältare av högsta svenska klass. Men åter igen, bara om han är frisk.

Läs GPs artikel här: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=495334

0 kommentarer:

Skicka en kommentar